Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB

dividen dan bonus asb 2015 / 2016

Submitted by m.ruzaini.h on December 29, 2015 – 2:35 amNo Comment

Salam..

Sebentar tadi asnb telah mengumumkan dividen amanah saham bumiputra asb untuk tahun kewangan berakhir 2015 sebanyak 7.25% dan bonus sebanyak 0.5%..

Agihan pendapatan ASB 7.25 sen seunit

KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan 7.25 sen seunit dan bonus sebanyak 0.50 sen seunit bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2015. ‘

Pada tahun lalu, agihan pendapatan adalah sebanyak 7.5 sen dan bonus satu sen.

Pengerusi Permodalan Nasional Bhd (PNB), Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid, berkata peruntukan pengagihan pendapatan itu membabitkan pembayaran berjumlah RM10.41 bilion, peningkatan 4.3 peratus berbanding pembayaran RM9.98 bilion tahun kewangan sebelumnya.

Beliau berkata, prestasi ASB sepanjang tahun kewangan berakhir 31 Disember 2015, secara keseluruhannya masih memuaskan walaupun pasaran saham dan ekonomi mengalami situasi yang mencabar sepanjang tahun ini.

“Kadar pengagihan pendapatan dan bonus tabung ASB ini adalah kompetitif jika dibandingkan dengan instrumen pelaburan lain yang sesuai dijadikan perbandingan,” katanya pada majlis pengumuman agihan pendapatan ASB di Kuala Lumpur hari ini.

Sumber berita: http://www.bharian.com.my/node/109195

asdasdasdasgrtrtrt

lppi

Jika dibandingkan dengan dividen asb 2014.. ianya menunjukkan penurunan sebanyak 0.25% dan bonus menurun sebanyak 0.5%..

Nanti 4hb dah boleh update buku.. duit dividen tu boleh la kot membantu dalam mengurangkan beban menghadapi ekonomi yang tidak menentu.. cara nak kira dividen dan bonus asb boleh korang click link ni www.perjalananku.com/?p2220

Semoga ianya dpt membantu..

sekian

Ruzaini

Pendapatan-Dividen-Dan-Bonus-ASB-2015

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.