Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan, financial news

Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2015

Submitted by m.ruzaini.h on October 6, 2015 – 6:55 pmNo Comment

Salam,

permodalan nasional berhad (PNB) telah mengumumkan pengagihan pendapatan/dividen untuk tahun kewangan berakhir 30 september 2015 sebanyak 6.40 sen sesaham atau pun 6.40%..

tahun lepas dapat 6.6%.. tahun ni menurun la pulak.. penurunan ini disebabkan ketidak tentuan ekonomi dunia dan malaysia..

dibawah ni history dividen as1m

Year Dividend (sen)
2010 6.38
2011 6.50
2012 6.60
2013 6.70
2014

2015

6.60

6.40

Pada mereka yang nak pergi update buku as1m atau nak keluarkan duit dividen as1m 2015.. agar berhemah bila berbelanja.. berhemah bukan bermakna kedekut.. tp berbelanja secara bijak ye.. rasanya akan simpan dekat asb and tabung haji je buat masa sekarang ni.. coz pulangan dia lagi bnyak..

sekian

Ruzaini

as1m

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.