Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Dream House

Rumah bangsal yang direka secara moden

Submitted by m.ruzaini.h on August 6, 2015 – 11:52 pmNo Comment

Salam,

Aku suka berangan2 untuk membuat rumah sendiri pada masa akan datang… tanah dah ada.. cuma ongkosnya saja yg belum ada… rasanya ok kot angan2 dulu.. tak salah.. Insyallah akan jd kenyataan… sebelum sampai waktu membuat lukisan plan rumah.. aku byk survey rekaan2 rumah yg ada di dalam net atau juga dalam majalah… aku minat rekaan moden tapi tak terlalu moden… hahaha.. apa2 pun..jom layan rekaan bangsal yg sangat2 aku berkenan.. mungkin kah ini akan jadi rekaan rumah ku nanti.. satu sebab aku suka rekaan ini sebabnya bumbungnya sangat la simple tp menarik.. so bila simple cost nya akan murah.. duit yg lebih tu mungkin boleh di gunakan untuk benda lain.. satu lagi yg aku suka adalah ruang tamu ke 2, ruang makan dan juga ruang dapur.. open plan concept.. memang taste aku..

satu lagi yg paling aku suka adalah design tangga dia dgn back wall yang menggunakan decorated board/stone.. memang terbaik.. untuk belah atas.. aku tak dpt gambarkan lagi.. sebab gambar yg aku jumpa byk belah bawah je..

apa2 pun.. jom layan..

architecture-modern-residence1-750x400

design-modern-residence1

modern-residence-1

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.