Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku, my twins stories

Twins dah setahun…

Submitted by m.ruzaini.h on July 8, 2015 – 12:15 amNo Comment

Salam,

Tanggal 12 julai 2014 jam 12.30am di jessop wing hospital sheffield lahirnya puteri dan putera kesayangan kami iaitu aisyah ramadhani dan asyraf ramadhan… nama mereka di ambil semperna kemuliian bulan ramadhan.. syukur mereka dilahirkan dibulan ramdhan dan diberi nama ramadhan dan ramadhani agar mereka mengingati kewajipan berpuasa yg di beri oleh Allah S.W.T…

Aku berada bersama nana sepanjang process kelahiran mereka dan menyaksikan nya dari awal hingga akhir… betapa seksanya nana melahirkan mereka ini… sebab itu lah syurga ditapak kaki ibu.. hargailah ibu selagi mereka masih hidup.. muliakan lah mereka…

sepanjang 12 bulan menjaga dan membesarkan mereka.. syukur alhamdullilah mereka berdua tidak byk kerenah dan sgt mudah dijaga.. seolah2 mereka memahami kesukaran kami sebagai ibu bapa yang baru untuk membesarkan anak(kembar) diperantauan tanpa ditemani oleh sanak saudara… kesusahan ini amat mengajar kami tentang kehidupan..

Bialah aku cerita sedikit tentang keunikan perangai anak2 abah ni… Aisyah ramdhani adalah seorang kakak yang sangat tabah.. dan agak kuat menyakat adik dia almaklumlah.. kakak.. mesti la jd taiko sikit… asiyah atau ramai yg memanggil dgn nama manja ecah @scha.. tp personally aku lebih suka panggi dgn nama manja ecah.. walaupun nama kg.. tp rasa mcam cute je.. nana suka panggil aisyah dgn nama scha.. macam nama artis la pulak… Aisyah jenis senang follow perbuatan dan pecakapan org… cthnya.. nana ajar salam org, tepuk tangan dan sekarang ecah sgt suka mengomel sendiri.. seolah2 hendak ajak kita sembang dgn dia.. org kata kalau anak perempuan selalunya cepat untuk bercakap.. yer la kot.. lumrah perempuan byk bercakap…

Asyraf ramadhan pulak… unik sikit asyraf ni..lebih manja dgn ibu dia… suka hisap jari.. hopefully tak berlarutan sampai besar.. jatuh la saham kan.. hehehehe… berbanding dengan aisyah.. asyraf yg lebih dikenali dgn panggilan acap lebih cepat belajar berjalan dan perkara2 yg memerlukan fizikal.. dia agak kurang bercakap berbanding dengan aisyah… tp yang kami perasan tentang acap ni.. dia sgt focus kepada sesuatu benda yg baru.. contohnya bila dia dapat bola yg baru.. dia akan belek dengan agak lama kekadang sampai tertido…. berkenanan dengan aktiviti memanjat.. usah di cakap.. memang boleh jd ahli pemanjat bukit yang berjaya.. semua benda hendak dipanjat.. tangga yg curam selamba je dia panjat and gelak sorang2 bila berjaya memanjatnya (ofcoz dgn pemantauan kami)…

apa2 pun.. kami sgt rasa bertuah memiliki anak2 yg comei dan sehat.. bersarnya rahmat tuhan kepada kami… akan kami jaga mereka agar jd insan yang berguna kepada agama, bangsa dan negara… Insyallah

Selamat hari lahir anak abah dan mama – Aisyah Ramadhani binti Mohd Ruzaini & Asyraf Ramadhan bin Mohd Ruzaini

sekian

Ruzaini

11155115_10205786605961108_974188734262966250_o

1609756_10205831258357390_1797808558422038943_n

Untitled

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.