Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Cost untuk membuat pajeri nenas di United kingdom versi zaini

Submitted by m.ruzaini.h on July 6, 2015 – 5:12 pmNo Comment

Salam

Menu berbuka perantauan hari ini adalah pajeri nenas banjir berapi.. kenapa banjir dan berapi.. sebab kuah bayak and agak pedas sedikit….

hari ni aku buat pajeri nenas 2 biji je 9dapat la 12 potongan kalau bulat penuh.. tapi aku potong separuh bulat untuk membanyakkan lagi kuantiti.. maka dapat la 24 keping).

kenapa aku buat 2 biji.. sebab hari ni ada jemputan berbuka dirumah jiran tetangga.. so.. ini adalah pot luck aku dan nana..]

dibawah ini adalah anggaran kos untuk membuat pajeri nenas(2 biji nenas sederhana besar)

nenas 2 biji saiz sederhana – £1.30
bawang merah saiz besar 3 biji – £0.50
kari ikan + kari ayam – £0.60
udang kering – £1.00
udang geragau – £0.60
santan 1 tin – £1.00
gula melaka – £0.60
gas memasak 1 jam – £1.00
lain2 – £0.50
lagu raya 10 lagu – Free (yout tube)
upah – free

total :- £7.10 @ RM42.60

note:- kerisik aku pakai kelapa parut kering je.. beli dekat kedai cina.. goreng sikit sampai kuning.. wala jadilah kerisik perantau..

sekian

Ruzaini

11666221_10206281055402035_7389571401679308141_n

11709691_10206281054922023_5874238906985239611_n

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.