Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Leeds Bonfire Night – Pertunjukan bunga api

Submitted by zaini_uitm82 on November 6, 2008 – 10:15 pmOne Comment
  • Leeds bonfire night.. ianya disambut pada 5 nov setiap tahun.
  • Kenapa masyarakat disini menyambut hari berkenaan.
  • mengikut sejarah.. pada 5/11/1605 seorang lelaki yang bernama pesky Guy Fawkes telah cuba untuk membakar bangunan parliment “house of parliament”
  • benda2 macam itu pun nak diraikan.
  • tapi yang menarik tentang pertunjukan bunga api ni.. ramai org datang dari segenap kawasan untuk menyaksikannya.. semua org berkumpul mengelilingi ungun api yang besar.. rasa bahang nya memang terasa.. dan tiba masanya.. semua akan mengira detik2 untuk pelancaran bunga api yg mengambil masa selama lebih kurang 20 minit.. dan bunga api yang terakhir adalah yang paling besar dan yang paling kuat.
  • sesuatu yang menarik lagi adalah.. keadaan jalan raya yang tidak sesak dengan kereta.. kebanyakan org hanya berjalan kaki.. tidak macam dimalaysia.. setiap kali ada pertunjukan.. jalan mesti akan sesak dgn kereta.. merimaskan..

bunga-api

Random Posts

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.