Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » RnR Kitchen, cerita aku

resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)

Submitted by m.ruzaini.h on October 18, 2014 – 8:40 pmNo Comment

Salam,

lepas solat jumaat.. aku beli dalam 3kg pisang dengan harga £3.. plan nak makan bergitu saja.. tp macam teringin pulak nak makan serawa pisang atau ada org panggil pengat pisang.. pergh.. sedap ooo…

Oleh kerana bahan terbaik untuk buat pengat pisang ni ada dibawa iaitu gula melaka.. maka aku try google cari resepi.. dan aku olah untuk ikut rasa tekak aku ni..

ni resepi pengat pisang perantau tanpa sukatan dan ikut suka… hehehe:-

Bahan serawa pisang perantauan:’

  1. Pisang ye bukan betik
  2. Gula UTeM melaka
  3. Perasa pandan jauh ketengah
  4. Gula pasir berdengung
  5. Santan santun
  6. Biji Sagu sepak raga
  7. Garam dikedai
  8. Air secukupnya..

bagi aku.. aku suka sejuk2 makan serawa ni.. br terasa kemanisan dia.. aku tak gemar sgt makan panas2.. terbakau lidah ooo…

apa2 pun.. jom layan..

Ruzaini

Untitled

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.