Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Hartanah / Property, Pelaburan / investment, cerita aku

harga rumah aku lepas 1 tahun

Submitted by m.ruzaini.h on September 10, 2014 – 10:52 pmNo Comment

Salam,

ada¬† rumah aku yang aku beli setahun lebih dulu dh cecah 200k wei.. dulu beli tak la harga mcm ni.. gile betul harga naik…kenaikan harga rumah dimalaysia kebanyakannya disebabkan permainan spekulasi.. bukannya kerana real demand… that why RPGT dan had margin pinjaman perumahan untuk rumah ke 3 diperkenalkan..

Nasihat saya Kepada graduan yg baru grad tu agar saving ur money utk beli rumah dimana rumah itu disewakan kepada org lain.. kerana sewa itu boleh dikira sebagai income…

Jgn beli kereta dahulu.. jika terpaksa pakai kereta.. belilah kereta 2nd hand yg harga kurang dr [email protected]… kerana kereta itu adalah liability..

Lepas dh dpt rumah br fikir beli kereta yg baru and yg tak mahal.. lagi pun kereta hanya digunakan utk travel dr 1 point ke 1 point shj.. bukannya utk show off..

Mode Ukur baju sendiri…

Ruzaini,Sheffield

10685602_10204118321895049_1733202125585027155_n

10702211_10204118322255058_447724083064556302_n

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.