Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » bab:- perjalanan ke UK, cerita aku

Bab 3:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,United Kingdom – Bagaimana nak guna sim card malaysia di UK

Submitted by m.ruzaini.h on September 7, 2014 – 12:41 amNo Comment

Salam,

Adakah sim card malaysia anda penting.. bagi aku sgt la penting coz no tel malaysia digunakan untuk dapatkan TAC yg akan digunakan didalam perbankan internet seperti CIMBclicks atau Maybank2u.. kerana rata2 bank mengkehendaki TAC jika ingin transfer duit dari akaun bank ke akaun orang [email protected] bills..

satu lagi aku nak kekalkan no tel malaysia ni.. sebab byk berjasa dekat aku beb.. lagi pun no cantik.. hehehe… aku dulu pakai company celcom pospaid.. so buat apa nak pakai pospaid dekat UK ni.. just guna prepaid je la kan…

aku tanya pihak celcom untuk menukar pospaid celcom ke prepaid celcom.. jawapannya tidak boleh.. hampeh tul… tp celcom center tu kata.. boleh kalau betul2 nak tukar… caranya

  1. tukar no celcom ke operator lain (aku tukar ke maxis prepaid) – boleh buat dekat maxis center
  2. lepas tu tukar balik ke prepaid celcom.. boleh buat dekat celcom center..

kenapa aku nak tukar kepada celcom prepaid gak walaupun aku dah convert ke maxis prepaid.. satu sebabnya aku tak suka maxis.. macam yahudi dia punya charge.. and satu lagi celcom ada product validity 2 tahun (tak tahu ada lagi ke tak..cuba korang check).. aku dulu kene untuk 2 year extended validity ni RM50.. lepas tu kene topup RM60..

kalau korang pakai maxis pospaid.. boleh terus convert ke prepaid maxis dekat maxis center mana2 cawangan..( tp service dekat maxis center mahkota parade melaka sgt lembab.. macam siput babi.. terus terang aku katakan.. org kata swasta buat kerja bagus.. org bukan melayu buat kerja cepat.. orang kerajaan buat kerja lembab.. tp dalam kes ni.. memang terbalik.. and maxis center kebanyakannya memang lembab)

apa2 pun.. plan ur jurney properly.. agar semua perkara yg kita tinggal dimalaysia dapat kita monitor and uruskan dengan mudah dan teratur dari UK..

post-435911-1399950960_thumb

sekian

Ruzaini

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.