Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengembaraan, Store, cerita aku

Trip ke York dan Designer Outlet York

Submitted by m.ruzaini.h on April 28, 2014 – 12:52 pmNo Comment

Salam,

York.. sebuah bandar yang menarik dan lawa.. last aku datang sini adalah pada julai 2009 (http://perjalananku.com/?p=1407) kiranya dah lama la kot.. hahaha.. tahun 2009 tu aku datang york bukan g jejalan sekitar city ni.. tp untuk bershipping di Designer Outlet York.. memang best dan aku byk shopping kasut clark disana.. murah2 banget… tp sayangnya byk kasut2 clark disini semuanya kulit khinzir.. huhuhu..

Ahad lepas aku datang sekali lagi ke york ni dimana destination pertama kami adalah ke national railway museum york.. masuk free.. parking time sabtu ahad kene dalam 4 pound untuk tempoh 24jam.. museum ni asalnya memang bangsal untuk train.. untuk maintenance,store, dan lain2… memang besar.. yang paling aku suka disini adalah model2 keretapi yang awsome.. keretapi yang besar2 pun ada.. bila aku tgk train2 dekat sini dengan secara automatiknya aku berangan2 nak beli model train lama2.. mayb itu hanya angan2.. hahahah..

Nanti baby twin ‘asyraf’ keluar.. abah belikan train ye.. mana tau nanti besar boleh jd taukey train company.. heheh..

3 jam lebih gak la kami (pak mertua,adik ipor and bini) lepak museum ni.. letih seh.. perut dah la lapor.. lagi pun kene makan dulu, sebab next destination adalah york designer outlet…

jauh diantara bandar york dengan designer outlet ni lebih kurang 19km.. tak la jauh sgt.. time sampai sini punya la penuh parking.. tak sangka ramai gak orang dtg sini… dekat sini ada lebih kurang 120 kedai yang menjual pelbagai barangan.. tp dalam kepala aku ada 3 kedai je yang aku berminat nak pergi.. kedai tefal, kedai fossil and kedai kasut clark…

kedai tefal adalah kedai yang aku boleh lepak lama.. sebab aku suka tgk barangan dapur ni.. murah2 beb kalau dia buat promotion.. boleh dapat discount 70% dari harga asal.. dekat malaysia jgn haraplah boleh dapat murah.. satu sebab aku pergi kedai tefal ni adalah untuk survey harga barang2 tefal yang lain untuk dijual kepada orang2 malaysia yang berminat.. kalau ada yang berminat barang yang berkualiti dari tefal boleh lawat:-

Store website:- www.kedainana.com

facebook pages :- https://www.facebook.com/kedainanaUK

apa2 pun.. jom layan gambar trip kami ke YORK kali ni di bawah ni :-

10300803_821421621218880_5478099663789629703_n

10176060_821421277885581_3420220713004077870_n

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.