Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Keadaan jalan raja di united kingdom

Submitted by m.ruzaini.h on February 20, 2014 – 11:20 amOne Comment

Salam,

Sejak aku pakai kereta ni.. walaupun hanya akan drive pada hari minggu sahaja (sebab minyak mahal), aku dapat rasakan jalan dekat uk ni amat menyedihkan terutamanya di luar kawasan bandar… berani aku kata kan, jalan raya dekat kampung aku kampung seri aman lagi best kot..

jalan raya dekat sini kalau bawak kereta memang akan bergegar sebab keadaan jalan raya yang tidak rata sebab banyak sangat bertampal2 jalan rayanya.. tp entah kenapa, orang yg ‘never been’ dekat uk (tak pernah dtg)boleh puji gilo2.. (itu org kata politik membabi buta).. maklumlah, dekat malaysia ni semua perkara nak dipolitik..kalau boleh anak nagis tepi jalan pun nak kata salah kerajaan..

apa2 pun.. pemandu dekat sini amat berdisplin, tidak bawak membabi buta.. always memberi jalan kepada pejalan kaki dan lain2.. ini satu sikap murni yg amat berkurangan dalam diri orang malaysia… org malaysia sekarang rata2 nya petingkan diri..

berbalik pada jalan itu tadi… aku sebenarnya taknak kutuk pun jalan2 dekat uk.. cuma ianya sebagai kiasan atau sindiran kepada sahabat2 seagama dan senegara aku di tanah air.. meluat dengan semua benda salah kerajaan… kene saman kereta sebab buat kesalahan pun boleh kata salah kerajaan sebab cari duit dari saman.. haiya.. tak boleh blah.. aku ni bukan penyokong kerajaan.. cuma muak dengan sikap suka menyalahkan orang lain dan hanya berfikiran orang yg disokong itu je yg betul… lepas tu boleh kata org tak sependapat jahil.. lagi tak boleh blah..

sekadar renungan..

Ruzaini

phpco7dc9

Random Posts

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.