Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Menjual kenderaan di united kingdom

Submitted by m.ruzaini.h on February 18, 2014 – 12:06 pm3 Comments

Salam,

semalam aku telah berpisah dengan siBiru demio aku.. akhirnya si biru bertukar tangan kepada pemilik yang baru, orang melayu dari leeds..

aku terpaksa jual kereta ni sebab dah ada satu lagi kereta.. tak sanggup nak simpan dua kerta kerana cost insuran and road tax adalah mahal..

cara nak jual pun senang, macam membeli pisang goreng ditepi jalan..

  1. pembeli akan check kederaan
  2. pembeli akan nego harga
  3. jika setuju, akan bayar dan melakukan pengisian pertukaran pemilik didalam borang V5..
  4. aku bagi slip kepada owner baru.
  5. owner baru bawak balik kereta.
  6. esok atau lusa aku akan pos borang penukaran nama kepada DVLA..

apa2 pun.. semoga demio dapat memberi khidmat yang terbaik kepada pemilik yang baru..

gambar dibawah aku bersama demio dan pemilih baru Rojih dari leeds

Sekian

Ruzaini, Sheffield

1798775_10202670240653923_1912382324_n

Random Posts

3 Comments »

  • ila says:

    Salam, Ruzaini

    salam perkenalan, saya terpanggil utk membaca blog awak..menarik..
    saya juga berminat nak study d Uk..
    jika tak keberatan, betul ke ruzaini pernah belajr di SMT Klang..bach 1998-1999..
    (PK Awam 1)? wajah n nama awk mcm ex-classsmate saya…

  • m.ruzaini.h says:

    Salam ila..

    Yup.. sy smtk batch 98 99.. kelas pka1 rasanya.. dah lupa.. tp sama kelas dgn lokman.. yana..

    Ila ni satu kelas dgn sy ke.. kene tgk gambar br boleh recall kot.. heheh..

    Nak sambung belajar dkt uni mana..

  • ila says:

    w salam..

    nama penuh saya Mazyla.. klu ruzaini ingat saya dudk sebelah yusnani.. saya ingat lukman..
    saya mase f5 pengawas..hihihi..
    saya becdg nk sambong phd kt sheffeild jgk..
    tp education.. lepas spm sy ambik education… jd cikg..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.