Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Berita

Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka

Submitted by m.ruzaini.h on January 30, 2014 – 11:16 am4 Comments

Salam,

permohonan pinjaman pascasiswazah mara untuk keluar negara untuk tahun 2014 akan mula dibuka pada 3 febuari 2013 hingga 16 februari 2014. permohonan hendaklah dilakukan secara online dilaman web rasmi mara (www.mara.gov.my)

Alhamdullilah MARA masih dapat membantu bumiputra malaysia untuk membanyakkan cerdik pandai yang berkululusan luar negara dari kalangan bumiputra.. semoga mereka yang menikmati kelebihan ini menghargainya dan apabila berjaya nanti.. baliklah untuk berbakti kepada agama bangsa dan negara…

Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA bagi Program Pasca Siswazah Luar Negara 2014 akan diiklankan di surat-surat khabar utama seperti maklumat berikut :

1. 31.01.2014 – Berita Harian
2. 01.02.2014 – Utusan Malaysia
3. 02.02.2014 – Mingguan Malaysia, Berita Minggu dan Metro Ahad
4. 03.02.2014 – Utusan Borneo

syarat kelayakan untuk permohonan pinjaman mara ini boleh disemak melalui link ini –> http://www.scribd.com/doc/203060955/Syarat-Kelayakan-Program-Pascasiswazah-2014

1) perbincangan mengenai skim ini melalui forum (tidak rasmi) boleh korang dapat di www.perjalananku.com/maraforum

2) untuk update rasmi dari MARA.. boleh layari/like FB page ini https://www.facebook.com/pages/Pascamara2014/579833568768811

3) facebook Group tak rasmi pascasiswazah mara batch 2014 https://www.facebook.com/groups/pascasiswazahmara2014/

sekian

Ruzaini

Sheffield

1609836_579913388760829_1174067034_n

Random Posts

4 Comments »

  • Naim says:

    Assalamualaikum. Hi. Saya ada soalan nak tanya berkenaan dengan offer from Sheffield Uni. i got the unconditional offer for masters in law but it is stated that i need to pay for the tuition fees deposits and it’s one thousand pound! and of course, I’m applying for MARA sponsorship and it’s still in process. So, what should I do? Any thought?

    Thank you so very much.

    Regards,
    Naim

  • shafrina says:

    Wassalam,

    Same with me. I have applied and got an offer from Uni sheffield. But I had accepted the offer without paying the fees yet.The fees is to secure your place at sheffield.

  • m.ruzaini.h says:

    rasanya.. kalau master memang dia akan mintak deposit… itu untuk secure tempat..

  • Syafiq Yuhaizad says:

    Assalamualaikum all,

    To naim & shafrina,just email to the admission your financial affidavit from MARA. Uni will exempt the deposit.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.