Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Perjalanan PHD ku, cerita aku

Bakal Teratak ku Di Sheffield united Kingdom untuk 3 tahun

Submitted by m.ruzaini.h on November 7, 2013 – 5:50 amNo Comment

Salam,

minggu ni rasa lega coz dah dapat rumah sewa di Darnall Sheffield united kingdom… Ribuan terima kasih kepada Abg zack, penghulu kampung dekat sana yang bersusah payah mencari rumah sewa untuk aku dan wife… Insyallah aku akan tolong sahabat2 yang akan datang kesini dimasa akan datang… org tua kata, bila kita berbuat baik sesama manusia.. insyallah hidup kita akan sentiasa diberkati.. amin…

Menurut Abg zack, ini rumah ke 4 dia tlg tgk kan.. dan rumah ini adalah yang termahal diantara 4 rumah itu… dia tak berkenan rumah lagi 3 tu kerana keadaan rumah yang tidak begitu baik.. oleh kerana itu dia cadangkan kepada saya untuk sewa rumah yg ke 4 ini.. walaupun mahal sikit.. tp bill utiliti akan rendah kerana rumah ini baru 3 tahun dibina..

kebiasaannya, rate bill elektrik atau gas diUK ini adalah berdasarkan keadaan rumah dan juga faktor umur rumah… kiranya,bill  rumah lama yang tidak direfurbished lagi mahal dari rumah yang telah di refurbished… ini kerana rumah yang elok akan dalat menyimpan haba dan seterusnya dapat menjimatkan penggunaan tenaga… ini salah satu cara kerajaan disana untuk memastikan rumah lama disana sentiasa terjaga dan seterusnya dapat mendidik untuk penjimatan tenaga…

ini sebahagian gambar yang abg zack hantar untuk aku tgk… wish kami berjaya ye disana..

sekian

salam sayang

Ruzaini and nana

1459744_10202441536226079_1089015813_n

1458435_10202441545746317_40221892_n

1390608_10202441537306106_113802124_n

1396001_10202441547346357_1221863778_n

1391797_10202441537786118_532407157_n

994371_10202441537546112_899977822_n

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.