Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Hartanah / Property, Lelong, Pelaburan / investment

Pengalaman Rumah Lelong:- Puchong permata 1 untuk disewa

Submitted by m.ruzaini.h on June 9, 2013 – 1:04 am4 Comments

salam dan selamat sejahtera,

memang bizi sekarang ni, so sebab tu tak dpt nak update blog… mungkin sebab malas… hahaha..berkenaan dengan rumah lelong ni… aku menang pertengahan bulan 4, ini unit pertama yang aku menang dibawah tunjuk ajar brother pie 2020.. aku dapat pergi 2 kali je sesi personal coaching dia coz aku teramat la bizi dengan kerja dan juga untuk menyiapkan rumah puchong permata ni…

kawasan puchong permata 1 ni amat strategic, berhampiran dgn station minyak aklu korang nak isi minyak, kalau korang nak besarkan perut, korang pergi lah MCd, dan depan apartment ni ada uptown, ada jual barang dan kedai makan… lagi satu yang menarik tentang apartment ni adalah future MRT… aku budget harga akan naik lagi… masyuk….

puchong permata ni, 100% aku repair sendiri… just dapat buat hari sabtu atau ahad je… so ambil masa lama sikit la, dapat jimatkan kos upah dan juga dapat keluarkan peluh (bini gua kata aku Nampak slim la bila balik dari repair rumah ni :) )..dan semalam, rumah ni telah dilamar orang.. indian guy, muda lagi.. katanya kerja engineer… kalau aweks yg sewa lagi best kot.. hahahah

korang tau tak aku iklankan rumah ni dekat mana.. macam biaasa la di website FREE, aku iklan kan rumah ni dekat mudah.. memang hot.. byk sms and call masuk.. ada negro, ada bangla, ada melayu dan lain2.. yang lawaknya, ada 1 mamat ni call aku, cakap orang puteh… suara macam Pakistan atau bangla.. aku Tanya la.. are u Bangladeshi? korang tau tak org ni jawab, don’t worry, im local… terus dalam kepala aku ingat, ni mesti kes bangla dapat IC, coz bahasa melayu pun tak reti nak cakap… aku layan je la.. hahaha…

Ada juga negro nak masuk, memang aku kata harga aku tak dpt kurang… tp dia punya complain banyak betul… itu belum masuk lagi… kalau masuk.. mau pening kepala aku.. malas aku nak sewa dekat mamat ni..

ape2 pun, pembelian ni amat berbaloi, coz 40% below market..

sekian ruzaini

2013-06-04 20.40.40

2013-06-08 18.37.09

Random Posts

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.