Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Featured, Hartanah / Property, Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan, cerita aku

perabut murah untuk dijual

Submitted by m.ruzaini.h on April 1, 2013 – 3:42 amNo Comment

salam,

perabut murah untuk dijual… ini ayat bukan bermaksud aku ada nak jual perabut… tp nak cerita pasal nak fully furnish kan rumah sewa kami (wife and me)…

bayar bank RM600, kalau unit fully furnish boleh bg sewa RM1200untung 100%.. tp nak furnishkan rumah tu kene la ada ongkos… aku punya la survey kedai2 perabut, satu set bilik tidor tanpa tilam around 600… nampak murah.. tp kualiti macam haram je.. serbuk kayu je… sekali henjut mau roboh katil.. hehehe… so tak jadi lah beli dekat kedai.. lagipun banyak bangla je dekat kedai tu..

option aku yang seterusnya adalah beli barang secondhand… boleh dapat harga murah and barang boleh dapat yang berkualiti (ikut nasib)… lagi pun kalau rosak buang dalam tong sampah then beli lain je…maklumlah.. murah…

so, kalau korang nak beli barang perabut 2nd hand ni dekat mana rasanya… korang boleh surf dekat mudah.my.. ada byk pilihan, tp brg yang berkualiti dan murah.. kejap je dipinang orang… so korang kene la bertindak dgn cepat… tp kene hati2 takut ada malaun penipu dalam tu.. so hati2 kalau melibatkan duit ni… elok cash on delivery, check barang sendiri, kalau puas hati byr terus and bawak balik naik lori… yg tak bestnya kalau beli dekat mudah ni.. delivery kene tanggung sendiri… so pandai2 la budget ek…

satu lagi tempat korang boleh cari barang 2n hand ni adalah dekat kedai junkstore.. ada yang murah ada yang mahal, ada yang lawa ada yang buruk… terpulang dekat korang untuk nilai…

ok la… sampai sini jer la dulu.. aku mau survey itu brg untuk rumah sewa ku tu.. untuk 2 biji rumah ooo kene cari.. penat seh.. tapi best….

Tq

Ruzaini

mudah

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.