Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Berita, Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan

divden bank rakyat untuk tahun berakhir 2012 / 2013

Submitted by m.ruzaini.h on March 14, 2013 – 3:17 amNo Comment

Salam,

semalam bank rakyat mengumumkan kadar dividen untuk tahun kewangan berakhir 2012… kali ini macam tahun lepas, ada bonus untuk penambahan syer… cash dapat dalam 16% manakala penambahan syer sebanyak 2%.. total dividen bank rakyat tahun 2012 adalah 18%.. banyak ooo…

aku dapat tambah syer ni tak banyak.. tapi alhamdullilah dengan pulangan yang diberikan…

berbelanjalah dengan berhemah dan jangan lupa berzakat.. insyallah hidup ini akan berkat… amin

Tq

Ruzaini

——————————————————————————————————-

sumber FB bak rakyat:-

Bank Rakyat hari ini mengumumkan Prestasi Kewangan & Dividen bagi Tahun berakhir 31 Disember 2012. Bank Rakyat terus cemerlang dengan mencatatkan keuntungan sebelum cukai dan zakat sebanyak RM2.11 bilion, iaitu peningkatan sebanyak 4.7% atau RM94.9 juta berbanding RM2.02 bilion pada tahun sebelumnya.

Dalam masa yang sama, Bank Rakyat juga mengumumkan pembayaran dividen sebanyak 18% yang melibatkan pembayaran dividen tunai sebanyak 16% berjumlah RM440 juta dan dividen bonus saham dalam bentuk syer sebanyak 2% berjumlah RM55 juta bagi tahun kewangan 2012 kepada para anggotanya. Pembayaran tersebut akan dimulakan hari ini.

Terima kasih di atas sokongan yang diberikan para anggota dan pelanggan. Terus jadikan Bank Rakyat, Bank Pilihan Anda!

576672_10151289244631076_7103506_n

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.