Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Berita, Featured, cerita aku

Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.

Submitted by m.ruzaini.h on March 1, 2013 – 1:30 am7 Comments

salam,

MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2013 —-> link(click)

boleh download syarat2 dalam pdf —>Click–> syarat Pasca Siswazah 2013

Jikalau anda mempunyai degree dengan pointer 3.00(untuk sains) @ 3.50(bukan sains) keatas.. anda boleh memohon untuk sambung master dimana2 di luar negara dengan syarat universiti yang dipohon adalah universiti yang terkemuka didunia seperti oxford, yale atau imperial college London.

anda juga boleh memohon untuk ke peringkat PHD pada tahun 2013 / 2014.. menarikkan, tawaran ini dibuka hanya untuk mereka yang dilahirkan sebagai bumiputra.. and hopefully jangan lah buat cerita yang pemilihan calon adalah berdasarkan parti politik.. kalau nak ikutkan, budak2 yang dapat mara ni.. kebanyakannya anti gov.. asik dok mengutuk jer.. pelik bin ajaib betul.. sampaikan tawaran mara ni pun boleh dipolitikkan, lebih2 lagi kepada mereka yang tidak dapat (selepas diinterview) and lagi pelik, dah dapat pun nak complain.. haishhh.. tak kesah la korang ni PAS ker, PKR ker.. DAP ker, UMNO ker.. yang penting  jika ko bumi and berkelayakan.. itu sahaja yang diperlukan..

ada perbezaan sedikit pada iklan pinjaman pendidikan mara untuk keluar negara 2013 / 2014 pada kali ini, iaitu:-

  • kepada sesiapa yang dapat rendah dari pointer yang disyaratkan, boleh apply dan dipertimbangkan sekiranya pengalaman kerja dlm bidang yg berkaitan lebih dari pada 2 tahun
  • pelajar tahun akhir boleh memohon…

cuba la apply yer…

apa2 pun, wish kepada sesiapa yang memohon tu good luck.. and kalau dapat tu.. jgn luper balik untuk berbakti kepada negara dan bangsa.. dan perlu diingatkan, skim mara ini adalah pinjaman… oleh sebab itu, kalau dah setuju nak pinjam.. reti2kan lah diri tu byr balik.. jgn nak berdalih bila sampai masanya… nanti jd macam PTPTN (menyampah aku)

TQ

Logo Permohonan Online Pinjaman Pelajaran MARA Untuk Peringkat Diploma dan Ijazah majlis amanah rakyat jomstadi

Random Posts

7 Comments »

  • Atikah says:

    Salam, saya tengok tak ada pon borang untuk saya isi. MAra belum bukak borang untuk diisi online eh untuk orang yang nak sambung PhD?

  • m.ruzaini.h says:

    atikah:-

    mara akan bukak pada 5/3/2013..

  • Mior says:

    Salam tuan ruzaini…saya ada email tuan di zaini_uitm82 at yahoo.co.uk untuk mendapatkan pandangan serta pendapat tuan. Mohon reply. tq

  • Mifdhal says:

    Saya dah tengok website MARA tapi saya tak jumpa link or borang itu permohonan ni. Setahu saya dia bukak dari 5 Mac – 14 Mac kan? Macam mana nk apply n dapat kn borang tu?

    Email saya : [email protected]

    Terima Kasih.

  • mas says:

    x brani nk apply yg ni sbb loan..kalo excellent student xpela..kalo dpt 1st class untung2 blh ubah kpd biasiswa

  • siti nur hidayah says:

    salam admin.. in shaa ALLAH sy akan abis study dalm ijazah sarjana akhir jun ini.. present paper sayer 18 jun nanti.. n buat pengetahuan admin, saya ambik coursework electrical… dijangka konvo in shaa ALLAH OCTOBER THUN NI(2013).. so, saya nk tanya, adakah application saya nanti diterima jika saya memohon sama ada jepun @ england dlm masa terdekat? adakah dikehendaki scroll cert???

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.