Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 22 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini dalam bidang control …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Hartanah / Property

Kisah perjalananku yang baru bermula didalam pelaburan hartanah / property ini… bermula pada tahun 2012.. focus kepada positif cash flow berbanding dengan kaedah flipping..

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Perjalanan PHD ku

Perjalanan PHD ku di bumi asing Sheffield United Kingdom telah bermula.

RnR Kitchen

RnR kitchen adalah singkatan kepada nama kami suami isteri iaitu Ruzanna dan Ruzaini. coretan resepi dari kami dibumi asing…

Home » Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan, financial news

berapa Dividen ASB untuk tahun 2012 / 2013

Submitted by m.ruzaini.h on December 19, 2012 – 4:51 amOne Comment

Salam,

dah nak hujung tahun 2012, maka ramai yang berkira2 akan dapat berapa dividen / bonus ASB..

kalau nak diikutkan dana yang lain seperti as1m,ASW dan lain2, ianya menunjukkan peningkata..

so saya rasa kali ni pulangan dividen asb 2012 akan meningkat berbanding tahun 2011..

agihan pendapatan / dividen ASB 2011 adalah 7.65 sen seunit dan bonus 1.15

aku rasa untuk agihan pendapatan / dividen asb 2012 adalah sebanyak 7.70 sen seunit dan bonus 1.25

kita tunggu dan lihat jer la.. hehehehe (9/12/2012)

_______________________________________________________

Update 21/12/2012

Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB), hari ini mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 7.75 sen untuk seunit dan bonus 1.15 sen seunit bagi Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2012.

pengangihan pada kali ini meningkat sebanyak 0.10 sen seunit berbanding 7.65 sen seunit yang dibayar tahun yang lepas.

semua pemegang unit boleh update buku masing-masing pada 2 januari 2013.. jom ramai2 pergi update buku.. mesti sesak..

aku jangka dividen hanyalah 7.70% sahaja, tapi dividen ASB 2012 ni dapat 7.75sen seunit .. ok la tu….. alhamdullilah.. amin.. :)

sebelum tu… kalau korang nak tau pasal ASB loan yang boleh bg return lebih dari 10%.. korang boleh baca link seperti dibawah..

Link 1 —> Apa yang menarik tentang ASB loan

Link 2—>merempit ASB dengan kredit kad

Link 3—>merempit ASB dengan cash ready citibank — pulangan lebih dari 100%

Link 4 —> bagaimana buat Loan RM200,000 dengan bermodalkan dengan hanya RM4000 sahaja — pulangan lebih dari 50%

______________________________________________________________

LINK untuk cara kiraan Dividen ASB dan Bonus :-

LINK 1—> http://perjalananku.com/?p=2220

LINK 2—> http://perjalananku.com/?p=2119

Amanah-Saham-Bumiputera-ASB

Random Posts

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.