Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB, Berita, Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan, cerita aku

Ebook :- Pengalaman saya menjana income melebihi 50% keuntungan ROI setiap tahun.

Submitted by m.ruzaini.h on July 5, 2012 – 9:22 am10 Comments

Salam,

setelah beberapa tahun memanipulasi ASB,LASB,CC,Overdraf untuk menghasilkan pulangan yang tinggi setiap tahun. dan dengan pengalaman itu, saya sekarang dalam proses menyiapkan satu Ebook tentang kaedah yang telah saya guna.

Dalam ebook itu nanti akan saya terangkan mengenai:-

  • adakah kita boleh gunakan kredit kad untuk menghasilkan pulangan
  • apa itu ASB
  • Loan ASB VS Life insuran
  • Loan ASB VS property.
  • CCRIS and CTOS
  • cara nak mengeluarkan cash advance
  • cara nak apply credit card
  • how to play with credit card
  • balance transfer
  • cash rebate
  • self saving VS loan
  • kiraan teknikal mengenai, armotization,CC calculation, kiraan OD, kiraan dividen dan bonus dan lain2
  • kiraan teknik2 yang berkaitan
  • perbandingan secara ringkas tentang teknik2 yang digunakan.
  • contoh2 case study yang akan menunjukkan berape ROI yang akan diperolehi.
  • dan lain2..

saya dah siapkan beberaper chapter untuk ebook ini. tapi entah la.. biler boleh siap.. coz project ni dah lama saya nak buat.. tapi asik terhenti dek kerana kesibukan bekerja..

apa2 pun, hopefully bakal ebook yang akan saya buat ini dapat memberi manfaat kepada semua..

dan sekiranya anda menyokong saya.. harap dapat comment disini tentang apa perkara yang patut saya tuliskan..

Sekian

Ruzaini




Random Posts

10 Comments »

  • shahril says:

    salam…..
    saya sedia menanti hasil ebook dari tuan. Harap ebook ini nanti dpt memberi manfaat kpd semua.

  • khairol amin says:

    salam en zaini,
    saya selalu follow/update kalau kalau dah siap e-book yang diangankan agar siap. mungkin sibuk agaknya…oleh kerana letih menanti, tanpa segan silu muka tak malu- boleh saya memohon kalau-kalau boleh saya dapatkan copy even belum siap. saya nak tahu sangat pengalaman tuan.. terima kasih

  • m.ruzaini.h says:

    khairol amin,

    salam, sorry la yer.. sy br siapkan separuh.. tp tuntutan kerja terlalu byk.. takder masa nak siapkan..
    :)

  • m.ruzaini.h says:

    khairol amin,

    kalau nak jumper face to face pun ok.. lagi syok klu nak sembang..

    Tq

  • ahbing says:

    tuan, saya pun nak ebook tuan..

  • syiha says:

    Salam

    SAya berminat dgn ebook tuan
    BOleh bg detail x

  • m.ruzaini.h says:

    syiha:-

    tak siap lagi sampai sekarang… sorry ye… :)

  • pa'jabit says:

    Assalam saudara,
    dah siap ke beloum e-book saudara ni?
    apa pendapat saudara mengenai ASB2?

  • hrtech says:

    Assalam, semoga Allah merahmati dan memberkati kamu,

    Tuan,Ebook da siap ke?
    Inform/email ye bila launching nanti.tq

  • m.ruzaini.h says:

    hrtech..

    mcm tak terbuat kot ebook.. tak sempat nak buat..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.