Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pelaburan / investment, cerita aku

Emas lelong bank rakyat

Submitted by m.ruzaini.h on January 12, 2012 – 5:39 am4 Comments

salam,

selasa lepas aku telah bid satu brang kemas di bank rakyat.. aku bid rantai tangan 916.berat dalam 9g++.. aku tgk cute sgt rantai tangan tu.. niat nak hadiahkan my wife rantai tu.. itu pun kalau menang lah..

emas bank rakyat ni lawa2 sikit, coz ramai pengadai adalah orang melayu.. klu barang kemas org india ni.. aku agak tak berkenan.. sungguh hodoh.. lain org lain citarasa kot.. rantai yang aku bid tu macam dalam gambar dibawah(hanya ilustrasi),

org selalu kata, beli emas tak rugi.. memang beli emas tak rugi.. tp harus ingat.. emas ni harga dia turun naik.. bergantung pada demand.. tp yang pasti.. untuk long term, emas PASTI akan naik…

kenapa emas untuk jangka panjang harga dia akan naik.. sebab nya ialah.. emas adalah sumber asli.. makin lama, makin sikit.. oleh kerana emas digunakan banyak dalam industri semiconductor dan industri lain dan ada juga  emas disimpan untuk pelaburan.. maka berdasarkan permintaan ini.. kita boleh jangkakan emas akan pasti naik.. berapa akan naik.. kita hanya mampu tunggu dan lihat.. :)

sekian

Ruzaini

UPDATE:- 23/1/2011 – masih tak dapat aper2 call dari bank rakyat.. rasanya tak dapat kot.. aper2 pun.. boleh cuba lain kali.. :)

rantai-

s



Random Posts

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.