Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

masa untuk berdiet…

Submitted by m.ruzaini.h on September 10, 2011 – 3:53 pm4 Comments

Salam,

selamat hari raya semua.. sepanjang sebulan berpuasa, aku punya berat turun dari 82 kg ke 79KG, dengan ketinggian 173cm.. BMI aku dikategori kan sebagai over weight.. so, dalam tempoh 2 bulan ni.. aku nak turun ke 70kg.. insyallah.. boleh atau tidak bergantung kepada keazaman diri sendiri..

perkara pertama yang aku akan buat adalah beli timbang digital dan seluar track di mydin esok..

dan mulai 10/9/2011, akan aku ucapkan selamat tinggal kepada  air bergas, air berais dan juga selamat tinggal kepada fastfood. dan aku akan kurangkan pengambilan nasi..

apa2 pun.. aku akan update kepada semua..

salam

Ruzaini

4/9/2011
iklan:-



Random Posts

4 Comments »

  • m.ruzaini.h says:

    menarik blog bro.. :)

  • madi says:

    salam bro. semoga diet bro menjadi hehe..
    nak tanya bro.. pasal skim rumah pertamaku. gaji kasar yang layak memohon dikatakan 3k ke bawah kan? gaji kasar tu maksudnya, gaji pokok @ trmasuk elaun sekali. gaji saya termasuk elaun dah 3k lebih.. layak ke memohon?
    lagi satu bro… bagus ke skim ni?. bro galakkan memohon ke?

  • m.ruzaini.h says:

    salam,

    pasal skim rumah pertamaku, max rumah yg kita boleh pinjam adalah sebanyak RM220k atau sehingga maksimum bayaran bulanan 1/3 dari gaji kasar kita.. kalau dalam payslip menyatakan income kasar kita lebih dari 3k, maka secara automatic kita tidak layak untuk skim ini.. skim ini sesuai sekiranya kita tidak ada duit deposit sebanyak 10% untuk beli rumah..

    personally, sekiranya rumah itu dilocation yang bagus and kadar sewa yang tinggi.. kalau dapat 100% loan, itu memang bagus un tuk pelaburan..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.