Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB, Berita, cerita aku

amanah saham 1 malaysia (AS1M) & Bonus 1/2 bulan

Submitted by m.ruzaini.h on August 8, 2011 – 1:12 pmNo Comment

Salam,

selamat berpuasa.. dah seminggu kita berpuasa yer.. cepat betul masa berlalu.. time kecik2 dulu… 1 minit tu, umpama sejam.. itu cerita dulu2.. sekarang cerita hangat…

AS1M sekarang boleh dilabur dengan menggunakan duit akaun 1 KWSP.. dulu ASW2020, tp dah penuh lak dana tu.. so, saper yang ada KWSP banyak dalam akaun 1 tu.. cepat2 la keluarkan untuk dilaburkan kedalam AS1M, return dia dijangka lagi tinggi dari KWSP/EPF.. itu based on record divident dia yang pertama.. 6%++. setiap 3 bulan boleh keluar/labur. untuk dana kaum melayu banyak lagi.. kaum cina dah sapu bersih dah.. walaupun cina ni 90% pembangkang kerajaan (DAP), tp kalau melibatkan duit ni.. semua depa sapu bersih.. maklum lah.. duit bawak kemati..

Satu lagi berita yang paling best nak dengar time bulan puasa ni ialah bonus.. kerajaan umum kan akan memberi bonus setengah bulan gaji kepada semua penjawat awam termasuk lah aku.. bonus tu dapat bergantung pada gaji basic atau masing2 akan menerima sekurang2nya RM500.. alhamdullilah, syukur.. lagi pun, bonus ni bukan hak.. tp kalau dapat alhamdullilah… walaupun tak banyak seperti pekerja swasta.. tapi amat membantu dikala memerlukan.. so, nak beli aper yer.. aper lagi.. jom shopping raya.. ops.. shoping untuk majlis kawen la.. tak sabor den nak kawen..

Ruzaini

8/8/2011

bonus
iklan:-



Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.