Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku, kawin-kawin

Dah tak lama dah… Hurmmmm

Submitted by m.ruzaini.h on July 17, 2011 – 5:01 amNo Comment

Salam,

pejam celik.. lepas tu pejam celik lagi.. dah 7 bulan aku bertunang… less 4 bulan lagi aku dah nak kawen… ready or not.. you must prepare untuk hidup baru… ini check list aku dalam 4 bulan ni.

  1. beli brang hantaran —> beli sikit2… tak grand pun.. simple2 jer tp aku teringin Ipad 2.. tgk budget dulu
  2. nak turunkan berat badan.. sekarang 82kg.. target 72kg.. dalam 4 bulan.. boleh ker.. takder yang mustahil pun…
  3. hafal rukun nikah.. penting ni.. kang dia tanya.. takkan nak kata.. tunggu jap tok imam.. nak google dulu.. hahahaha
  4. beli perabut bilik.. tgh tunggu bilik siap dulu..
  5. beli kereta baru… ini impian jer.. optional :)
  6. yang paling penting.. sediakan document untuk kawen
  7. pre wedding..
  8. buat kad kawen.
  9. door gift —-> yang ni mak aku akan settle kan.. aku sediakan budget dia jer… :)

banyak lagi yang perlu di siapkan.. yang dah siap seperti tempah mak andam, tempah katering, blood test semua dah settle.. and kad kawen aku kene siapkan before raya.. parent nak edarkan dekat kampung raya ni.. awal seh.. tp tak kesah.. layan jer..

apa2 pun… takut ada.. gembira pun ada.. rasa tak sabar pun ada… kawen oh kawen…

Ruzaini

17 julai 2011

cincin-kawin4

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.