Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Bila salah masuk…..

Submitted by m.ruzaini.h on June 29, 2011 – 3:01 amNo Comment

salam,

Last week, kad atm cimb aku kene blok atau inactive, katanya aku salah masuk pin number.. tp rasanya.. pin number betul.. rasanya mesin tu yang problem… tp tak kesah la..

aku sebenarnya ada 2 kad atm cimb ni, satu untuk current acc (ODASB) satu lagi saving acc.. apa yang aku buat.. duit belanja mingguan aku transfer dalam saving acc from current acc.. so, dengan cara ini, aku dapat manage perbelanjaan aku dengan baik..

melalut lak.. kita berbalik kepada perkara yg asal iaitu kad atm cimb inactive kerana salah masuk pin number (itu katanya la),

firstly, kene pergi bank cimb (mana2 cawangan pun takper) kata kad atm kita tidak aktif,

kemudian, isi borang (mintak jer borang ni dekat pegawai yang jaga mesin number tu)

then, ambil number, tunggu turn, lepas tu pegawai tu akan tanya kita, still ingat lagi tak pin number kita, kalau ingat, dia akan aktif kan terus.. tp let say kita tak ingat no pin kita itu.. so, kita terpaksa buat kad yang baru dimana RM12 akan dikenakan..

so, selepas semua itu selesai.. maka leh la g shopping kembali..:)

sekian

Ruzaini

cimb_logo

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.