Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Insuran / takaful

Education plan guna takaful / insuran

Submitted by m.ruzaini.h on April 24, 2011 – 5:45 amNo Comment

Salam,

hari ini aku nak share about education plan guna takaful..

adakah anda tahu apa sebenarnya education plan yang dijual kepada anda oleh agen2 takaful.. adakah anda yakin bahawa selepas 20 tahun.. anak anda akan mendapat jumlah yang diperlukan untuk perbelanjaan pendidikan anak di universiti..

sebenarnya, segala ilustration kadar keuntungan dari pelaburan yang diberikan Tidak DIJAMIN , tapi yang di JAMIN adalah nilai perlindungan yang dijanjikan, sebagai contoh, sekiranya anda meninggal atau lumpuh.. maka anda akan dapat jumlah yang telah ditakafulkan itu.. itu insyallah anda akan dapat… tapi bukannya nilai simpanan anda itu yang dijamin (ianya bergantung pada kadar keuntungan tahunan yang diumumkan oleh syarikat.. dan bukan selalunya untung)… agen2 banyak yang tidak menceritakan tetang details tentang perkara ini disebabkan ingin buat jualan, atau mereka tidak tahu tentang product yang dijual oleh mereka..yang jadi mangsa ada lah pelanggan..

bersambung…..

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.