Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 18 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini dalam bidang control …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Hartanah / Property

Kisah perjalananku yang baru bermula didalam pelaburan hartanah / property ini… bermula pada tahun 2012.. focus kepada positif cash flow berbanding dengan kaedah flipping..

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Perjalanan PHD ku

Perjalanan PHD ku di bumi asing Sheffield United Kingdom telah bermula.

RnR Kitchen

RnR kitchen adalah singkatan kepada nama kami suami isteri iaitu Ruzanna dan Ruzaini. coretan resepi dari kami dibumi asing…

Home » cerita aku

biasiswa / pinjaman MARA untuk sambung PHD atau MASTER ker luar negara untuk tahun 2011

Submitted by m.ruzaini.h on March 29, 2011 – 3:28 am54 Comments

salam,

MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2011 —-> link(click)

Jikalau anda mempunyai degree dengan pointer 3.00(untuk sains) @ 3.50(bukan sains) keatas.. anda boleh memohon untuk sambung master dimana2 di luar negara dengan syarat universiti yang dipohon adalah universiti yang terkemuka didunia seperti oxford, yale atau imperial college London.

anda juga boleh memohon untuk ke peringkat PHD.. menarikkan, tawaran ini dibuka hanya untuk mereka yang dilahirkan sebagai bumiputra.. and hopefully jangan lah buat cerita yang pemilihan calon adalah berdasarkan parti politik.. kalau nak ikutkan, budak2 yang dapat mara ni.. kebanyakannya anti gov.. asik dok mengutuk jer.. pelik bin ajaib betul.. sampaikan tawaran mara ni pun boleh dipolitikkan, lebih2 lagi kepada mereka yang tidak dapat (selepas diinterview) and lagi pelik, dah dapat pun nak complain.. haishhh.. tak kesah la korang ni PAS ker, PKR ker.. DAP ker, UMNO ker.. yang penting ko bumi and berkelayakan.. itu sahaja yang diperlukan..

apa2 pun, wish kepada sesiapa yang memohon tu good luck.. and kalau dapat tu.. jgn luper balik untuk berbakti kepada negara dan bangsa..

TQ

iklanCO

iklan:-



Random Posts

54 Comments »

  • ali says:

    Salam,

    Nak tanya berkenaan requirement pointer…kalo less than 3 pengalaman kerja boleh diambil kire k?

    Terima kasih

  • m.ruzaini.h says:

    ali:-

    mengikut requirement dari mara, perlu 3 pointer @ 3.5 above, sekiranya pointer tidak memenuhi syarat, cuba buat rayuan.. aper2 pun, sila tanya mara terus untuk kepastian..

    Tq

  • Rathna Ismail says:

    Assalam Encik M. Ruzaini,
    Maaf akak ni dah 40 thn. Akak bru jer abis buat degree Pendidikan Kemahiran Hidup di 0UM. Masalahnya study akak tu ditaja 0leh Kem Pelajaran M’sia. Akan K0nv0 bulan 12 nnt. Layak kah akak minta untuk buat master kat luar negara? Dulu akak dpt 0ffer buat degree kat UITM tp sebab adik n0 2 pn sama juga dpt UITM, jd kewangan agak tegang. Jdi akak beralah masuk maktab perguruan…Jd baru ni akak smbung degree…Akak nak sambung belajar buat master sementara m0mentum untuk belajar ni masih berk0bar2…Jadi b0leh tak bagi akak guide sikit…Akak minat nag pegi UK…tapi kalau kat mana2 pun akak nak aje…sebab teringin sangat nak pegi 0ver c utk belajar…
    Terima kasih …

  • amalina natasha says:

    Salam,

    kalau nak sambung phd kene semue credit jugak ke spm? spm saye tak berape nk ok sbb dulu malas belajar. hahah tapi master saye alhamdullilah first class.. agak2 dapat tak?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.