Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Insuran / takaful

permulaan untuk pengurusan risiko (insuran / takaful)

Submitted by m.ruzaini.h on March 16, 2011 – 8:35 am4 Comments

salam,

ini post pertama mengenai pengurusan risiko (insuran / takaful) selepas merombak categori untuk blog ini (perjalananku.com) yang akan memfocus kepada pengurusan kewangan.

berkenaan dengan pengurusan risiko ini. saya akan bercerita atau berkongsi pengalaman saya sebagai agen takaful ( MAA takaful ) oleh itu, saya akan menggunakan contoh-contoh product yang di uruskan oleh MAA takaful dalam menulis artikle mengenai takaful.

hopefully, apa yang akan saya kongsikan boleh dijadikan ilmu yang bermanfaat untuk kita bersama.. insyallah

post akan datang:- apa itu pengurusan risiko

thanks

ruzaini :)

0133999160

zaini_uitm82 .at. yahoo.co.uk

Risk-Management

Random Posts

4 Comments »

  • iz says:

    insurans mmg satu protection tool yg bagus. blh tak saudara huraikan dari sudut investment lak. saya yakin ramai yg nak tau dgn lbh lanjut :)

  • m.ruzaini.h says:

    for me, insuran or takaful is for protection.. sy tak prefer sgt kalau nak buat sebagai pelaburan.. tp apabila kita merancang untuk kewangan kita, return (sikit) dari polisi takaful/insuran kita.. mesti dikira.. ini penting, kerana setiap sen yang kita belaja dan terima mesti direcordkan untuk future reference..

    insyallah saya akan ceritakan kepentingan takaful dan adakah untung kalau kita mengambil polisi yang ada link dengan investment..

    TQ

  • iz says:

    bnyk ilmu dpt melalui blog sedara ni…keep it up :)

  • m.ruzaini.h says:

    thanks.. tak seberaper pun… agak bizi sekarang nak update blog..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.