Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB, Pengurusan Kewangan, cerita aku

Saya sudah update buku ASB, anda bila lagi :)

Submitted by m.ruzaini.h on January 5, 2011 – 1:43 amOne Comment

salam

aku pergi pejabat pos semalam untuk update buku bank, ramai betul orang.. selalunya pejabat pos ayer keroh ni tak la ramai sgt pun.. dek kerana penangan dividen ASB ni.. maka berbondong2 orang datang untuk melawat..

Kadang2 aku terfikir jugak, kalau lah PNB umumkan dividen less than 5%, apa agak nya kesan kepada pelabur.. coz seperti yang kita sedia maklum, pelabur ASB ni dah set kan dalam mind yang akan dapat dividen 7% keatas.. and kepada pengamal teknik ODASB, dividen yang tetap adalah amat penting dalam perlaksanaannya.. dimana concept ODASb adalah pakai dulu bayar kemudian guna duit bonus and dividen ASB..

apa2 pun, aku gembira dapat dividen tahun ni.. sengeh sorang2 dalam bilik sambil tgk buku ASB.. nak buat aper yer denagn dividen ni.. nak tukar kereta ker, atau nak beli rumah.. opssss.. untuk kawen la.. kan aku dah nak kawen bulan 11 ni.. banyak kene pakai duit la untuk kawen ni… huhuhuh.. tp takper.. try budget sampai kadar yang berpatutan tapi meriah..

sekian dari saya

Ruzaini yang tersengeh hehehe

kambing

Random Posts

One Comment »

  • mayy says:

    salam.. bagus la dapat dividend dan seronok :) )
    saya syorkan, letak la duit tu kat dana islamic sepenuhnya..
    lagi untung,
    lagi sedap pandang..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.