Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » DIY kolam ikan koi

permulaan didalam pembinaan kolam ikan koi

Submitted by m.ruzaini.h on December 26, 2010 – 7:50 am5 Comments

Salam,

seperti dijanjikan, ini lah gambar kolam ikan yang baru di buat, plan nak letak ikan koi.. next process aku selepas ini adalah untuk membina water filter.. aku nak baut sendiri jer.. hopefully menjadi.. nanti aku akan tunjuk sepanjang process aku buat filter ini beserta dengan result airnya sekali..

sekarang ni, kolam2 tu ada yang kering and ada yg ada air, untuk neutralkan air simen.. lepas dah plaster semua, br nak start dgn deco untuk kolam2 itu. aper2 pun, kalau ada idea and nak share u all punya kolam, boleh bgtau aku.. boleh kita manfaatkannya..

sekian

Ruzaini

Random Posts

5 Comments »

  • amx says:

    salam..bleh tau kos utk rumah dan kolam..mmg cita2 sy nk bt cam2 jg…haaha

  • m.ruzaini.h says:

    saya tak pasti.. coz kolam ni ayah saya yang buat.. saya just plan untuk buat water filter and pump air jer..

    tp rasanya more than 10k.. coz saiz dia agak besar and ada 3 kolam keseluruhannya..

  • Nizam says:

    Salam…blh buat satu kat banglo bapak angkat di Sijangkang. Huhu..

  • m.ruzaini.h says:

    Big pond :-)

  • nasir says:

    salam……saya sedang mencari maklumat dan bagaimana utk bina kolam ikan koi……kalau boleh…saya dapat tahu
    bagaimana tentang filter air dan cara memasang? filter yang macammana perlu dipasang?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.