Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » DIY kolam ikan koi

asik2 pasal duit jer..

Submitted by m.ruzaini.h on December 24, 2010 – 11:31 amNo Comment

salam,

sejak balik malaysia ni. aku byk cerita pasal kewangan jer.. rasanya nak cerita pasal rumah baru my dad and my mom, rumah ni tgh dalam pembinaan, tgh plaster dinding..

apa yang menarik tentang rumah ni, banyak giler kolam ikan.. hahhaha.. ada 4 kolam ikan (square shape ) and ada 1 kolam renang (pun square shape). oleh kerana byk sgt kolam, aku plan nak deco sikit, macam buat air terjun, pasang lampu, pasang pump dan sebagainya.. kononnya nak bela ikan koi.. mahal tu.. hahaha.. tapi untuk permulaan ni.. cari idea jer.. coz 3 kolam depan rumah tu dia tak bersambung antara satu sama lain, asing2 walaupun dok sebelah menyebelah jer.. aku kira2. banyak pump yg akan di gunakan.. apa2 pun sekarang.. semuanya bakal DIY.. jimat cost… so, tgh dok research sikit pasal filter and pump.. itu yg penting.. nak buat air sejernih kristal, kene la ada ilmu.. berguru and mencari ilmu.. pergh.. aper2 pun.. esok aku ambil gambar.. akan ku upload dekat sini.. cewahhh

sekian
ruzaini

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.