Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB, Pengurusan Kewangan

al kisah ASB

Submitted by m.ruzaini.h on November 6, 2010 – 10:48 am7 Comments

salam,

actually.. banyak cara untuk manipulate ASB ni.. tp kalau kita salah cara.. akan makan diri sendiri..

bg aku, kalau hanya membaca buku tanpa guru.. MUNGKIN kita berguru dengan setan.. mungkin akan tersesat jalan.. dan akhirnya memakan diri sendiri..

bacalah apabila kita hendak mencari ilmu, carilah guru untuk bimbing kita agar tidak menyimpang.

diri ini tidak lah tinggi ilmu dalam bidang financial ni.. tapi boleh membantu segala yang termampu.. insyallah

Ruzaini

0133999160

Random Posts

7 Comments »

  • sal says:

    salam. betul ke skrg OD dah dibekukan kepada org perseorangan ?

  • m.ruzaini.h says:

    yup.. telah dibekukan untuk personal.. yang ada sekarang adalah untuk yg ada company.. and rate yang diberikan adalah berbeza..
    actually.. banyak jer cara nak gunakan ASB as a tools.. salah satu daripadanya adalah loan ASB, ASB+CC, ASB+current acc,ASB-FD,ASB gold dan lain2..
    setiap teknik yang terbaik adalah berbeza untuk setiap individu.. :)

    ruzaini
    0133999160

  • hyrulxxx says:

    plan aku nak penuhkan lasb aku using crc ( tgh buat separuh) ,dan

    saving ke asb anak aku atau TH guna aodfd nih ..

    apa pendapat ko bro ?

  • hyrulxxx says:

    eh lupa pulak,, salam bro ,,

    ada excell utk ASB FD tak ?,,,, semlm staff mebeng ckp cash line punya

    rate = blr+0 ,,,,

  • m.ruzaini.h says:

    hyrulxx:-

    bagus la dah start guna CRC untuk byr loan asb…

    cash ko boleh letak dlm ASB anak… atau ko letak dlm tabung haji coz dah tolak zakat…
    :)

  • Ahmad Mustaqim says:

    Macam mana kita boleh berhubung? Ingin bertanya mengenai teknik asb

  • m.ruzaini.h says:

    Ahmad mustaqim..

    boleh berhubung melalui blog ini.. insyallah saya akan cuba menjawab persoalan dengan sebaik mungkin..

    Tq

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.