Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengurusan Kewangan, cerita aku

200 ribu dalam masa 3 – 4 tahun.. boleh kah….

Submitted by m.ruzaini.h on January 21, 2010 – 7:13 am2 Comments

salam,

200 ribu cash dalam masa kurang 5 tahun.. boleh kah aku capainya.. mungkin boleh.. mungkin tidak..  apabila kita bercerita tentang duit ini.. perasan tak..masyarakat  malaysia pada hari ini.. terlalu mementingkan kebendaan, terkejar2 akan kemewahan. kita perlukan duit untuk hidup.. untuk dapat duit kita perlu bekerja.. kita akan menggunakan duit itu untuk kita lengkapkan diri kita dengan keperluan asas kita untuk hidup.. isk.. berbelit2 nak cerita pasal hidup,duit and kerja ni.. tapi jangan sampai kita menjadi hamba duit sudah.. kerana kalau kita terlalu mengejar kemewahan yang sementara di dunia ini.. kita mungkin akan terlupa tanggugjawab kita pada, agama, keluarga kita. dan juga pada negara kita..

sebelum aku  melalut.. meh kita balik kepada topic asal.. boleh tak aku ada cash RM200k dalam poket aku kurang dalam 5 tahun yang akan datang.. jawapannya boleh.. tapi caranya.. macammana.. tunggu dan lihat.. coz aku pun takder cara lagi. takder perkara yang mustahil. aku kene pergi seminar aziz cfp tentang pengurusan kewangan di putrajaya ahad ni untuk menuntut ilmu.. klu ada perkara yang menarik.. nanti aku update kemudian..

:)

Random Posts

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.