Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengurusan Kewangan, cerita aku

Seminar bebas hutang

Submitted by m.ruzaini.h on January 16, 2010 – 3:25 pm3 Comments

Salam,

Seminar bebas hutang yang diadakan oleh azizcfp akan diadakan d putrajaya pada 24/1/2010. dan aku telah mendaftarkan diri aku dengan bayaran sebanyak RM80. Kenapa aku nak pergi seminar ini, hanya satu matlamat, hendak mencari ilmu. sebenarnya, aku berminat dengan teknik ASBOD, banyak yg aku baca dari internet dan cara2 untuk melaksanakannya. tapi bagi aku, walaupun banyak ilmu yang anda boleh dapat dari bacaan dari internet atau buku, tetapi yang paling efektif untuk belajar, adalah di bawah tunjuk ajar seorang guru..

mungkin dalam seminar ini hanyalah berbentuk syarahan, dan aku yakin, untuk mendapat ilmu yang lebih, aku kene dapatkan personal advisor seperti en Aziz, dan sudah pasti ada kos yang perlu aku bayar. tapi itu tak kesah.. yang penting ilmu.

mungkin selepas ini aku dapat uruskan kewangan aku dengan lebih berkesan.. insyallah..

artikle berkenaan dengan OD/ASB di

1) OD/ASB illustration using excel

credit-card

Random Posts

3 Comments »

  • auni says:

    student2 ptpn and yg biasiswa hutang pon elok g seminar ni… cane nk rancang kewangan n bayar hutang lepas abis belajar.. apa2 pun xrugi tambahkan ilmu untuk urus hidup.. tumbs uo for u bro :)

  • m.ruzaini.h says:

    tu la.. tp jgn kerana nak senang.. kita jadi terlalu kedekut.. kedekut untuk keluarkan zakat.. kedekut untuk bersedekah.. dan sebagainya.. semoga kesenangan yang diberikan kepada kita oleh NYA, kita hargai dan gunakan dengan sebaiknya untuk kesejahteraan umat islam kerseluruhannya..

  • m.ruzaini.h says:

    iklan:-



Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.