Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Preparation day untuk mengecat.. :)

Submitted by m.ruzaini.h on December 2, 2009 – 8:18 am2 Comments

Salam,

Hari ni aku pergi kedai hardware, pergi beli barang2 untuk mengecat.. sepatutnya aku ambil cat di segambut KL, tapi tokey cat kata cat sampai malam, so ambil esok pagi jer la.. senang sikit.. so, tadi aku abis dalam RM130 beli :_

  1. Pemegang tingkap nako – 13 set – 1 set RM9 ( yg lama dah keras.. tak leh nak tutup tingkap pun)
  2. berus cat – 3 inch – untuk cat tingkap and pintu
  3. roller cat – 1 set (nanti klu tak cukup beli lagi)
  4. scraper – 1 set.. nak kikis cat lama.

aku beli tu jer.. tapi sampai dekat rumah.. aku terluper nak beli filler.. nak tampal dinding yang dah nampak crack.. maklumlah.. rumah kampung..

aku beli 3 color dinding.. buttercup yellow,empire yellow and green tea. super matex emulation paint dari nippon. untuk cat siling aku pakai warna putih jer.. and last sekali untuk bingkai tingkap and pintu, aku pilih warna brown.

nanti tgk la hasil dia macamamner ek..

paint-can

Random Posts

2 Comments »

  • Aziz Yussof says:

    make over ke? tjuk la gbr before and after…

  • m.ruzaini.h says:

    tak la make over.. just nak ganti cat baru jer.. coz rumah banjir.. so cat dinding luntur pulak.. cat murah.. :)
    sekarang nak try pakai cat nipon pulak.. and cat kapur gak.. klu cat yg boleh kene air tu.. mahal sikit, tak mampu.. pakai cat kapur jer la.. nanti aku tunjuk gambar.. :)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.