Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Kenduri oh Kenduri

Submitted by m.ruzaini.h on November 29, 2009 – 2:02 am2 Comments

salam,

Last week aku ada pergi kenduri dekat banting.. aku ni jenis jarang pergi kenduri.. hahaha.. mungkin sebab aku selalu pasang khemah kenduri rumah orang kot.. kenduri dekat banting ni.. warna tema dia warna hijau.. lawa gak.. byk khemah dia pasang.. 10 bijik rasanya coz jemputan 2000 orang.. kira banyak la tu.. aper2 pun.. selamat pengantin baru..

note:- Lepas ni macam nak buat artikle tentang kawin la.. walaupun aku tak kawin lagi.. tapi adalah tip2 untuk pengantin lebih2 lagi dalam urusan kenduri.. coz aku kan tukang pasang khemah.. setting meja pengantin.. dan sebagainya..

DSC_8925

DSC_8926

DSC_8927

Random Posts

2 Comments »

  • paja says:

    salam ramadhan tuan, saya nk bertanye sedikit mengenai income tax dari hasil sewa rumah..nk tye keadaan yg macam mana yg boleh kita dikenakan income tax dari pendapatan sewa rumah?ikut kuantiti rumah kite ade or jumplah sewa yg dikenakan?

  • m.ruzaini.h says:

    paja:-

    salam ramadhan,

    berkenaan dengan income tax untuk rumah.. hanya pendapatan bersih dikenakan cukai iaitu setelah ditolak dengan pembayaran loan dan juga kos2 yang berkaitan dengan rumah itu…

    kemungkinan pendapatan bersih tax itu dikenakan cukai atau tidak, inaya berdasarkan total income tuan secara keseluruhannya terletak di aggregate berapa didalam jadual income tax (boleh refer di lhdn)..

    sebagai rakyat, kita hendaklah declare segala pendapatan kita agar tidak menghadapi masaalah dikemudian hari..

    Tq

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.