Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku, takaful - MAA takaful

Menuntut ilmu “DENGAN” Janda Baik

Submitted by m.ruzaini.h on November 12, 2009 – 3:23 am2 Comments

salam,

cuba korang tgk tajuk post kali ni.. aku menuntut ilmu dgn janda baik tu.. hahaha.. naper janda baik.. dan bukannya dengan janda yang cantik.. dah tempat yang aku pergi janda baik.. memang la janda cantik takder.. heheheh..

sajer jer buat lawak.. MAA Takaful anjurkan program yang dinamakan.. “New Consultants Gathering” dekat janda baik ni, walaupun aku agen lama.. tapi kira baru kot..lagi pun.. aku just pengganti jer.. ada agen tu taknak pergi.. byk kerja katanya..

Program ni berlangsung dari 8-9 nov 2009 di D’Ark Resort Janda baik.. Pemilihan tempat yang bagus.. klu korang tak percaya.. korang dtg la sini, tepi sungai yang jernih.. dalam hutan.. line telfon confirm ada.. coz menara MAA ada dekat sini heheheh.. harga bilik pun.. boleh tahan.. tak la mahal sgt.. dlm RM80 rasa nya untuk satu bilik..

program selama 2 hari satu malam ni.. memfocuskan mengenai keperluan merancang kewangan dengan betul.. dan kepentingan takaful dalam hidup kita… En fahmi sebagai penceramah untuk program ni juga memberi tunjuk ajar kepada semua peserta cara2 untuk menerangkan sebaik mungkin kepentingan takaful untuk bakal pelanggan kita.. banyak teknik yang berguna di perolehi dalam majlis ni..thanks en fahmi..

dan thanks MAA takaful kerana memberi peluang dan pengalaman yang bagus ini kepada kami..

aku taknak terang panjang2.. tp kesimpulannya.. memnag best program ni.. dan penceramah yang sempoi..

gambar dekat bawah ni di ambil sepanjang program berlangsung.. tak edit aper2, malas nak edit..:). and aku dah reduce saiz dia..

sekian.

Ruzaini

0133999160

DSC_8801jom main “GOLF”

DSC_8843Pemandagan di sungai di sebelah resort

DSC_8849aku nampak gumuk seh..

DSC_8851pelombong emas.. semua awek2 and makcik2

DSC_8854ikan puyu berenang (Fahmi)

DSC_8859layan perasaan sorang2

DSC_8874bersantai lepas kene leteran Tuan Fahmi

DSC_8878Akak Lily yang cute..

DSC_8881aper la mamat ni lukis.. meh la aku lukis..

DSC_8884jom.. nyanyi lagu gemuruh

DSC_8894terima kasih MAA takaful

Random Posts

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.