Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengurusan Kewangan, takaful - MAA takaful

Perbezaan credit card dengan medical card

Submitted by m.ruzaini.h on November 4, 2009 – 5:03 pm6 Comments

Salam,

kad kredit, org kata.. kad hikmat.. kad plastik dapat bertukar menjadi wang.. untuk membayar minyak,makanan, pakaian.. mungkin juga untuk membayar hutang.. kalau di salah gunakan.. akan membawa mala petaka..

kadar faedah yang dikenakan oleh pihak bank keatas pengguna hospital adalah dianggarkan pada kadar 15%-18%. so.. sekiranya anda berhutang RM100.. anda akan dikenakan bayaran rm18.. so anda kene bayar Rm118..dipendekkan cerita.. guna sikit.. tapi kene bayar lebih..

kad

ada juga kad.. bayar sedikit.. tp dapat byk.. macam medical card yang banyak di pasaran.. ada takaful punya.. and ada product insuran.. sebagai contoh.. produk smart medic 100 dari MAA takaful.. hanya bayar RM60/bulan.. anda akan dapat kad hikmat yang melayakkan anda mendapat rawatan di hospital swasta sebanyak RM100,000.. banyak tu..

bayar Rm60.. dapat Rm100 ribu.. sapa nak bagikan..kad-hospital-smart-medic-100


walaupun mungkin ada yang akan berkata.. tak penting.. tapi sebenarnya.. sekiranya anda mempunyai kad ini tak kesah la dari mana2 syarikat takaful atau insuran.. anda sebenarnya telah melakukan dan menguruskan kewangan anda dengan betul.. kalau tak percaya.. cuba la.. satu hari nanti anda akan berterima kasih kerana info yang diberikan ini..

orang kata.. malang tidak berbau.. tp kentut berbau hahaha.. :)

penerangan percuma.. tak masuk pun takper.. just call 013-3999160 (ruzaini)

Related Post

6 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.