Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » story

Ujang dapat kawin dengan Milah ???????

Submitted by m.ruzaini.h on August 7, 2009 – 12:00 amNo Comment

Salam,

Ujang dapat kawin dengan milah??? post sebelum ni (klik) pasal ujang,mak and milah dimana milah sepatutnya kawin dengan orang lain bukan dengan ujang kerana ujang takder kerja and tak berduit untuk sediakan hantaran dan belanja kawin dan sebab itu juga, pinagan mak ujang di tolak.

setelah pinangan ujang di tolak oleh keluarga Milah, ujang telah membawa diri ke kota. setelah sekian lama merantau di kota, akhirnya ujang pulang ke kampung. apa ujang buat di kota, menjual dadah ker.. tak la.. dia bekerja untuk mengumpul duit. walaupun dia tahu yang si milah sudah berkawin.

sampai di kampung, dan berjumpa emak, ujang bertanya perihal si Milah, berapo anak si Milah… tau aper jawapan emaknya.. macammaner la nak dapat anak kalau tak kawin… tersenyum lebar si ujang mendengar kabar itu.

Ujang yakin, pinangan dia pada kali ini akan di terima, ujang sekarang bukan ujang yang dulu, ujang sekarang ujang yang berwawasan dan mempunya kerjaya yang bagus di kota. setiap perkara yang hendak kita laku kan, jika ada keinginan, kita akan dapat laksanakan kerja itu dengan mudah. tiada perkara yang mustahil. dengan kesungguhan dan keinginan yang kuat, kita akan sampai ke puncak. Insyallah. jangan mudah putus asa jika menghadapi kegagalan. yakin lah, bahawa setiap kegagalan atau musibah itu membuat kita lebih kehadapan.

:)

note :- lagu alahai anak omak

Related Post

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.