Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » story

Emak, den nak jugak si Milah tu

Submitted by m.ruzaini.h on August 6, 2009 – 2:01 amOne Comment

salam

Post yang lepas aku ada letak iklan kan, pasal mak doktor cari menantu. hari ni. kita tgk sketsa atau lagu pasal kawin2 ni. dalam sketsa ini, perbualan ujang dengan emak nya, pasal si milah. ujang nak kawin dgn si milah, tetapi terlepas, Milah dah nak kawin dgn orang lain. kenapa ujang ni dapat kawin dgn si Milah.

  1. kerana malas nak ke kebun dan kesawah, kiranya si ujang ni memang malas la nak bekerja. harapkan emak jer.. isk..isk.. alasan yang di beri kan ujang kerana dia berpelajaran tinggi, so dia anggap kerja sebagai petani ni tak ada standard la bagi dia.. hampeh.. situasi ujang memilih kerja ini banyak terdapat di malaysia. dimana ramai siswazah2 menganggur. disebabkan terlalu memilih pekerjaan.
  2. kerana ujang takder duit. memang la dia takder duit, coz dia tak kerja.. malas.
  3. kerana mak ujang tak bg pinjam duit untuk ujang kawin-maner la mak ujang nak ada duit, semua duit dah digunakan untuk makan minum ujang.. malas tul ujang ni.

so.. klu korang nak kawin dengan gadis pilihan korang.. jgn tunggu lama2 nanti di kebas org. and jangan malas.. kumpul duit tu.. kerja. jgn dok termenong jer.

hahahaha.. bye..

note:- lagu dari ally nor dah masture -apo kono eh jang

Related Post

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.