Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » takaful - MAA takaful

Sejarah MAA takaful

Submitted by m.ruzaini.h on June 24, 2009 – 9:07 pmNo Comment

Maa Takaful adalah hasil join venture antara MAA Holding Berhad dengan Solidarity company BSC (C) of Bahrain dan di tandatangani pada 21 februari 2006, dan hasil perjanjian itu, sebuah JV company telah ditubuhkan dan diberi nama MAA takaful.

Pada 3 March 2006, Bank Negara Malaysia telah meluluskan lesen takaful kepada MAA holding dan BSC. Pada 1 julai 2007,MAA takaful telah dilesenkan dimana modal berbayar adalah sebanyak Rm100 juta.

MAA holding memegang 75% share dalam MAA takaful dan selebihnya dimiliki oleh BSC.

MAA Takaful adalah diantara pengendali takaful yang berdaya saing di Malaysia..

p/s:- aku ni agen MAA takaful.. dulu la..s ekarang aku sambung master dekat UK.. insyallah.. nanti aku balik pada 31 ogos 2009, aku akan jadi Perunding kewangan untuk takaful ini sepenuh masa.. jikalau berminat.. boleh contact [email protected] no tel tak der lagi. nanti dah balik malaysia. aku update ok. :)

maa1

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.