Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengembaraan, cerita aku

Trip ku ke Stonehenge

Submitted by m.ruzaini.h on July 13, 2009 – 9:00 pmNo Comment

Salam…

Ahad lepas aku ada pergi Stonehenge.. tau ker aper benda tu.. aku rasa kalau korang tgk gambar aku dgn batu2 itu.. korang mesti tau punya.. dalam movie selalu ada kot.. ?.. perjalanan ke sini dari London mengambil masa lebih kurang 2 jam menaiki kereta.. and bayaran masuknya adalah 5.50 pound (student rate).. mahal beb bagi aku.. coz ada batu jer.. tp nak tau punya pasal.. and nak bergamabr sebagai bukti aku ada dekat England ni.. hehhehe.. aper2 hal… tgk la gambar2 aku ni..and sebelum tu aku nak cerita sikit pasal stonehenge ni..

Stonehenge di England adalah salah satu dari tapak sejarah dunia. Yang menarik tentang batu ini ialah, dikatakan bahawa orang dahulukala mempetakan pergerakan matahari dan bulan dengan menggunakan monument ini. Pelik tul… takkan tak tau matahari muncul kat mana kan.. mesti tak bangun pagi.. sebab tu tak nampak matahari terbit tu.

Aku lihat batu2 disini berbentuk petak dan disusun secara bulatan. dimana batu yang paling besar adalah batu Sarsen.. tp jgn pelik yer, coz batu ni di bawa dari Marlbrough Downs 30km dari tapak monument sekarang ni.. aku ingatkan batu ni memang dari dulu ada dekat sini.. rupa2 nya.. macam lego.. susun dan pasang.. dan batu yang paling kecil pula dibawa sejauh 240km dari Preseli Mountain wales ke sini.. bodoh betul.. naper la nak bawak batu2 petak ni jauh2.. bukan byk ke batu dekat2 situ.. tapi mungkin ada misteri yang belum di ungkapkan lagi.. and biarlah mesteri itu menjadi misteri macam misteri nusantara TV3 lak…

Sekian..

stone1

stone2

stone3

stone4

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.