Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cadangan

Because I Got High

Submitted by m.ruzaini.h on July 13, 2009 – 1:35 amOne Comment

Salam,

Aku baru jer lepas balik dari london, Letih gak la… dua hari beb.. jalan2.. letih.. buat masa sekarang.. aku malas nak tulis pasal cerita aku pergi london bercuti.. but masa aku pergi london naik kete member.. dia ada pasang satu lagu “because I got High” oleh Afroman.. bercerita tentang lagu ni, dia got high kerana isap ganja.. isk2.. rosak betul la.. ada ker lagu pasal ganja ni diceritakan.. dan nampak macam hisap ganja ni satu yang menyeronok kan.. but kalau diperhatikan lirik lagu ni..dan direnungkan secara positif.. di mana lagu ini memberitahu bahawa.. buat apa pun tak jadi kerana dia lalok.. so.. jgn hisap dadah.. tak berguna sesen pun pada bangsa dan masyarakat.. macam sampah.. nak buat apa pun tak jadi.. by the way.. enjoy la lagu ni..Jangan hisap dadah.. and ambil yang positif..

dan di bawah ni sebahagian dari liriknya.. dan renung2 lah yer..

I messed up my entire life, because I got high
I lost my kids and wife , because I got high
Now I’m sleeping on the sidewalk, and I know why,
(why man) ‘cuz I got high, because I got high, because I got high

wasalam

kata2:- dulu org melayu dengar lagu org putih tapi tak faham maksudnya. tapi sekarang zaman dah berubah.. org melayu banyak yang dengar lagu org putih dan faham akan maksudnya, tapi pura2 tak faham :)

Random Posts

One Comment »

  • Amelynn says:

    kata2:- dulu org melayu dengar lagu org putih tapi tak faham maksudnya. tapi sekarang zaman dah berubah.. org melayu banyak yang dengar lagu org putih dan faham akan maksudnya, tapi pura2 tak faham

    Tepat sekali!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.