Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Dulu ada enam, sekarang bertiga, esok berdua….

Submitted by m.ruzaini.h on July 8, 2009 – 10:56 pm3 Comments

Salam,

Sedih kisah ni, sob2…. aku masih ingat lagi …. pada 23 ogos 2008, 10:55am, aku berlepas dari KLIA ke heathrow London kerana aku akan menyambung master aku di University Of Leeds, yang hantar aku ke KLIA, ayah, atok and amir(adik).. 3 org jer yang hantar, coz yg lain semua ada kerja, tapi takper.. aku kan dah besar, boleh jaga diri sendiri. heheheh..

13 jam perjalanan dari KLIA ke London.. and sampai di london kene transit 5 jam sebelum naik flight domestik ke bradford,leeds. perjalananku ker leeds dari london mengambil masa dalam 45 minit. sampai di bradford, takder sapa yang menjemput ku dimana pada mulanya, pejai(bakal housemate) nak dtg jemput, tapi dia ada kerja, takper la, kan aku ni dah tua.. hehehe.. boleh jaga diri sendiri, tp yang mlang untuk aku pada malam itu, beg aku tak sampai.. hampeh.. buat report dekat kaunter, and diaakan mengambil tindakan yang selanjutnya.. naik cab (15 pound) terus sampai ke 27 kelsall grove,LS6 1QY,Leeds.

Sampai depan pintu.. aku bg salam.. and pejai bukak pintu.. aku ingat lagi, time tu.. they all baru lepas solat terawih kot.. and they all jemput aku makan pizza.. pergh.. org putih betul la they all ni.. layan piza malam2.. start dari malam itu, aku menjadi sebahagian penghuni rumah no 27 ini.. penghuni2nya terdiri dari, Pejai,Zaki(adik wardina), Shazli,Salem dan khalid.

Itu cerita 23 ogos 2008.. time aku mula sampai.. sekarang.. 3 orang, pejai,shazli dan zaki dah balik ke malaysia.. so 6 tolak 3 jawapannya 3.. so tinggal 3 orang lagi.. bermatematik lak kita kan.. aku, khalid dan salem jer yang tinggal sekarang.. jumaat ni,salem akan balik (10 julai 09)..  maka akan tinggal aku berdua dgn khalid.. semakin sunyi la aku di rumah ini.. tak best sebenarnya duk umah ni kalau tak ramai org.. coz aku tak reti nak masak sikit2 ni… huhuh…

tapi yang paling bodoh pernah diaorang buat dekat aku.. adalah dengan meninggalkan aku di town sorang2.. hampeh 100X.. time tu aku nak pegi bank, so they all ajak pergi town.. bukan acc kat town.. aku dah la br samapi.. aku just follow jer.. naik bas.. so tak la perhati sgt jalan2 kat situ.. lepas aku bukak acc bank dekat HSBC.. aku keluar.. sorang pun takder.. hampeh.. nasib baik ada no tel shazli.. so aku call. tanya dia kat mana.. ada ker patut.. dia kata dia dah ada kat umah.. hampeh.. alamat rumah dah la takder.. call pulak.. pakai public phone.. cepat giler duit dia telan.. dah la first time g town ni… aku pun try flash back balik jalan untuk pulang kerumah.. so, ikut naluri hati.. aku just pergi kat bus stop and tanya org.. alhalmdullilah.. nampak cahaya.. and aku naik bas yang betul untuk pulang kerumah.. klu aku aku kene tinggal tgh2 town time kecik2 dulu.. mau mengangis sampai tak berlagu dibuatnya.. by the way.. hampeh ko shazli… tinggalkan aku..

aper2 pun.. aku enjoy duduk dgn korang.. dan u all is my best frenz dekat UK ni… wish u all the best.. and jgn luper kan aku.. biler dah berjaya nanti.. keep in touch ya.. :)

ni ada sedikit gambar.. housemate2 aku.. cuma khalid jer takder dlm picture ni.. coz dia pemalu.. so takder la gambar dia dlm koleksi aku.. sorry ekk khalid..

housemate

Random Posts

3 Comments »

  • zety akhtar says:

    aku cari taska untuk anak aku 5 tahun dan baby aku 1 tahun lebih . aku nak tanya darul iqra kat bangi tu siapa owner nya.boleh bagi tahu aku cepat tak?

  • m.ruzaini.h says:

    zety:-

    saya tak pasti siapa owner dia.. sy just iklankan taska itu sahaja..

    harap maklum
    Ruzaini

  • nike says:

    Ruzaini,

    boleh saya add fb encik x.if ada good information.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.