Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » internet

Cari duit guna blog/website

Submitted by m.ruzaini.h on July 8, 2009 – 12:53 am4 Comments

salam,

Setelah hampir setahun aktif  dalam dunia blogger ni, baru aku perasaan, bahawa ramai yang berblog untuk cari duit. tetapi ada yang berblog untuk cari sahabat. dan ada juga yang berblog untuk mencari jodoh.. hahhahaha.. lawak tul.. tapi mesti ada kan, blogger kawin dgn blogger.

Kalau saper ada ikut dan baca artikle aku mengenai “aku dapat duit RM100 ribu“, ramai yang bertanya, betul ker aku dpt 100k. and hit untuk artikle tu boleh dikatakan tinggi. ramai rasernya org2 malaysia search word pasal kaya,duit segera, dan berbagai2 lagi.

Jikalau anda baca artikle mengenai master blog atau saper2 yang kaya dlm berblogging/berinternet ni. they all dpt menjana wang dalam 24 jam sehari 7 hari seminggu. hanya duduk depan computer sahaja. ada juga yang hanya menjual ebook didalam internet dan mengunakan miniwebsite macam ini “Belajar SEO cara inspiration“, RM56/download. kalau buku ini bagus, maka ramai yang akan beli. dan pemilik web ini telah menggunakan skim Affiliate (beli,promote dan dpt komisyen) dimana melalui cara ini, tuan punya ebook beruntung kerana org lain membuat promosi bagi pihak owner ebook dimana keuntungan di share antara owner dan org yg buat promotion(pembeli).

Ini adalah satu bisness yang amat menguntungkan. Terdapat beratus2 ribu ebook untuk dijual, mungkin berjuta2.. saya tak kira.. dan boleh saya kata kan, kebanyakannya rubbbbbish (sampah). COntohnya, jika anda ingin membeli ebook “bagaimana nak memikat hati Aifa” dan anda search guna google, dan hasilnya ada 10 ebook di pasaran mengenai tajuk itu. persoalannya, mana yang bagus adakah ia akan membantu saya memikat aifa? jawapanya, anda tidak akan tahu jika anda tidak membelinya. kebanyakan owner2 ebook ini akan memasukkan testimoni dari pelanggan2 nya, dimana pelanggan akan berkata macam ini sebagai contoh Ebook ini telah membantu saya dalam memikat hati aifa, dan akhirnya aifa telah mengajak saya kawin biler umur saya 24 tahun- Shazle”, dan mungkin testimoni ini adalah tipu, ianya hanya untuk menyedapkan rasa kari ebook itu. aku tak suka cara org ini, biler dah beli.. raser macam ditipu.. hampeh..

Ada juga penjual ebook ini copy dan edit ebook percuma di internet, dan claim itu adalah milik dia. dah la dpt free, pastu jual mahal.. maner la tak kaya kan. hampeh tul. kalau berkualiti takper la jugak.. memang aku tabik hormat punya.

Berbeza kalau beli buku yang sebenarnya di kedai buku. kita boleh baca sikit dan kita boleh buat keputusan samaada buku itu berguna atau tidak.

Kepada pembeli ebook di dunia internet, berhati2 lah dengan janji2 manis penjual ebook ini. dan cuba search untuk ebook yang percuma. ramai jer blogger otai yang sanggup share info dgn u all.

Kepada penjual Ebook berbayar, tulis la karya anda dengan sebaiknya,jangan terlalu memikirkan keuntungansemata2. buatlah ebook anda itu sebagai ebook yang berkualiti dan ilmu yang org dapat pahala yang berterusan dari ebook anda itu untuk dikembangkan dan  diguna kearah kebaikkan. anda akah dapat sekiranya ilmu dalam ebook anda itu di gunakan kejalan yang baik. insyallah. wish u all the best.

Sekian

Zaini.

Related Article:-

aku dapat duit RM100 ribu

Random Posts

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.