Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Education, cerita aku

Aku dan project aku

Submitted by m.ruzaini.h on July 3, 2009 – 1:13 pmNo Comment

Salam,

Aku dgn project aku ni bukan satu pasangan kekasih atau sepasang kasut clark yang aku plan nak beli tu.. Just project untuk study aku ni kat leeds uni ni. Nampak macam senang, tapi terasa susah pulak. Nak tau aper project aku tak. Jap ek, kene check kat website, coz aku tak tau aper nama project aku ni, coz supervisor yang namakan project ini bagi sempena nama kucing dia :) . Dr Chris Tryner bagi nama project aku ni “Intelligent battery standby supply” tp kalau org Tanya aku buat aper, aku just ckp “power backup system”. gambar kat bawah ni, just sebahagian proposal design circuit untuk project ini.

circuit

Overall project aku ini akan melibatkan hardware dan juga software, bg peringkat permulaan untuk hardware, aku kene design circuit untuk switching. Nampak macam senang, tapi terasa susah jugak la, coz aku kene guna mosfet and based on proposal design, its seem like output voltage will drop. And kene fakir macammaner nak bg output voltage maintain dgn input voltage. Pening2. next week kene order MOSFET driver, nak kene test dkt lab jugak, baru boleh tau ok ker tak.

Untuk software pulak, aku ingat nak guna software flowcode and juga block microcontroller dia, senang sikit. Tak perlu buat cara yang susah2 coz cara yang senang ada. Insyallah, end of this month aku akan dapat siapkan atleast 60% dari overall work, insyallah.

projectsimple switching test using microcontroller and BJT transistor

Related Post

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.