Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for July 2009

Trip ku ke Brighton pier
July 14, 2009 – 3:27 pm | 11 Comments
Trip ku ke Brighton pier

Salam
Sabtu lepas aku telah pergi ke Brighton pier yang terletak di brighton,England lebih kurang 2 jam perjalanan dari London and 6 jam dari Leeds. Korang tau ker apa maksud pier dalam melayu, pier ni …

Trip ku ke Stonehenge
July 13, 2009 – 9:00 pm | No Comment
Trip ku ke Stonehenge

Salam…
Ahad lepas aku ada pergi Stonehenge.. tau ker aper benda tu.. aku rasa kalau korang tgk gambar aku dgn batu2 itu.. korang mesti tau punya.. dalam movie selalu ada kot.. ?.. perjalanan ke sini dari …

Because I Got High
July 13, 2009 – 1:35 am | One Comment
Because I Got High

Salam,
Aku baru jer lepas balik dari london, Letih gak la… dua hari beb.. jalan2.. letih.. buat masa sekarang.. aku malas nak tulis pasal cerita aku pergi london bercuti.. but masa aku pergi london naik kete …

Lagi-Lagi Project
July 12, 2009 – 6:04 am | No Comment
Lagi-Lagi Project

Salam,
walaupun aku di london tgh berjalan2 mencari ketenangan, tetapi…di kepala aku still berfikir macammaner nak buat MSc project aku ni… dah ada idea nak buat, and sebahagiannya dah ditest dalam lab jumaat lepas.. alhamdullilah, keputusan …

Kadar Tol Turun????
July 11, 2009 – 5:58 am | One Comment
Kadar Tol Turun????

Salam,
Aku lepas baca paper, dan satu artikle menarik perhatian aku, dimana Dato Najib telah mengumumkan bahawa kadar Tol akan turun sebanyak 20% dimana hanya mereka yang kerap menggunakan lebuhraya dan melalui tol yang akan dapat …

Tinggal berdua…..
July 10, 2009 – 12:45 pm | No Comment
Tinggal berdua…..

salam,
hari ini hari jumaat, salem telah pulang ke tahnah air, dan sekarang… hanya tinggal aku dengan khalid jer.. alahai.. bosan la aku hari ni.. tapi esok and lusa aku nak pergi jalan2 London.. saper nak …

Dulu ada enam, sekarang bertiga, esok berdua….
July 8, 2009 – 10:56 pm | 3 Comments
Dulu ada enam, sekarang bertiga, esok berdua….

Salam,
Sedih kisah ni, sob2…. aku masih ingat lagi …. pada 23 ogos 2008, 10:55am, aku berlepas dari KLIA ke heathrow London kerana aku akan menyambung master aku di University Of Leeds, yang hantar aku ke …

Cari duit guna blog/website
July 8, 2009 – 12:53 am | 4 Comments
Cari duit guna blog/website

salam,
Setelah hampir setahun aktif  dalam dunia blogger ni, baru aku perasaan, bahawa ramai yang berblog untuk cari duit. tetapi ada yang berblog untuk cari sahabat. dan ada juga yang berblog untuk mencari jodoh.. hahhahaha.. lawak …

Premium Theme untuk WordPress – Langit
July 7, 2009 – 11:38 pm | No Comment

Salam,
ni satu lagi theme WP yang best di design oleh eches dot net yang diberi nama Langit .
saja aku letak title premium, coz aku rasa theme ini menarik dan sekelas dgn premium version.

Demo | Download …

Free Wordpress Magazine Theme untuk Blog anda
July 7, 2009 – 4:43 pm | No Comment
Free Wordpress Magazine Theme untuk Blog anda

salam,
Seperti yang telah anda tgk,template  blog saya ini adalah berkonsep majalah atau kata org putih magazine.
saya pilih theme ini kerana nampak kemas dan nampak menarik.
kepada sesiapa yang hendak template free ni, just download jer, tanpa …

Tahniah Kawan2 ku
July 7, 2009 – 11:53 am | 2 Comments

salam,
hari ni result exam untuk semua pelajar university of leeds telah keluar, dan portal sampai tak leh masuk, mungkin ramai yang nak login pada masa yang sama kot dan menyebabkan Traffic jam(macam atas jalan raya …

Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk
July 6, 2009 – 10:47 pm | No Comment
Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk

Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk
Guna Sata hardisk memang laju, lagi laju dari IDE harddisk. Tapi kalau guna sata hardisk pastu nak install windows XP memang tak boleh (CD XP Original), tp …

Saper nak jadi author di Perjalananku.com
July 6, 2009 – 12:52 am | No Comment
Saper nak jadi author di Perjalananku.com

salam,
Aku telah dapat idea yang giler. hahahah.. maklumla, malam2 ni… takder benda nak fikir.. aku ingat nak jadikan blog perjalananku.com ni sebagai blog info and blog peribadi la.. saper nak sumbang idea/penulisan anda dekat blog …

Create backup Hard disk dengan mengunakan Nortan Ghost
July 5, 2009 – 2:23 pm | No Comment

Dari dulu lagi saya amat berminat dalam hal yang berkaitan dengan computer, walaupun dekat universiti aku tak belajar pasal computer ni, tp itu bukan alasan kan, kat internet, berlambak web pasal computer, yg penting rajin …