Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Pengurusan Kewangan

advice to young people
February 16, 2009 – 6:46 pm | No Comment

advice to young people: “Stay away from credit cards and invest in yourself and
Remember:
A. Money does not create man but it is the man who created money.
B. Live your lives as simple as you are.
C. …

GBP VS RM
October 27, 2008 – 12:22 pm | No Comment

salam,

Apa yg menarik mengenai pertukaran mata wang atau FOREX exchange.. sejak dari mula sampai sini sehinggalah pada hari ini.. dapat dilihat nilai RM bertambah kuat jika dibandingkan dengan nilai pound sterling.. pada 30 hari yang …

Bukan senang nak jadi senang
October 13, 2008 – 10:37 pm | 3 Comments

BNM serbu 4 syarikat
Oleh MOHD. SAIFUL MOHD. SAHAK dan TAN MING WAI,utusan
KUALA LUMPUR 13 Okt. – Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini menyerbu empat buah syarikat skim cepat kaya melalui Internet yang mempunyai rangkaian beratus-ratus …

Macammana nak selesaikan hutang Kad Kredit
September 9, 2008 – 1:13 pm | One Comment
Macammana nak selesaikan hutang Kad Kredit

9/9/2008
Salam, hari ni dah 9 hari kita berpuasa. hari ini juga dah 5 hari aku berenti kerja dan bergelar penganggur.. hehehehe..
hari ni kita share macammaner nak selesaikan hutang2 kad kredit.. tp benda yg aku nak …

Hilang Buku ASB
August 24, 2008 – 10:16 am | 2 Comments
Hilang Buku ASB

Aku tgh bosan hari minggu ni.  raser macam nak share procedure menganti buku ASB la.
procedurenya:-
1. Pergi ke pejabat PNB.
2. Report dekat kaunter bagi tau hilang buku, dia akan bagi borang.
3. Pergi ke Suruhanjaya Sumpah .
4. …