Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Hartanah / Property

Beli rumah tapi dapat CASH RM31,500
January 8, 2013 – 8:52 am | 6 Comments
Beli rumah tapi dapat CASH RM31,500

Salam,
post kali ini berkenaan dengan proces pengeluaran rumah pertama…
aku dan bini aku baru beli rumah disunway dengan harga below warket value – RM155k… markup harga sampai Rm170k…. so aku bg owner downpayment sebanyak RM15,500… loan …

properties investment:- pembelian 2 biji rumah di mentari court 2012
October 31, 2012 – 4:33 am | 7 Comments
properties investment:- pembelian 2 biji rumah di mentari court 2012

salam dan selamat sejahtera,
Tinggal lagi 2 bulan lagi sebelum tahun 2013 menjelma..
insyallah untuk tahun ni aku akan membeli 2 unit apartment di mentari court dan sebidang tanah bunglow di melaka..
orang kata properties sekarang agak panas, …

Rumah pertama ku below market value
January 10, 2012 – 5:07 am | 3 Comments

salam,
setelah 2 tahun lebih buat ODASb ni.. sekarang fasa untuk membeli rumah… aku target nak beli 2 buah rumah tahun ni.. satu landed properties, satu lagi ingat nak beli rumah tinggi ni (flat/apartment)..
so far aku …