Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Pelaburan / investment

Syer Bank Rakyat dapat 20% untuk tahun 2011
March 27, 2012 – 6:37 am | 6 Comments

Salam,
setelah menunggu sekian lama, akhirnya pengumuman pengangihan keuntungan tahun 2011 untuk pemegang syer telah diadakan semalam. menteri mengumumkan bahawa kadar keuntungan adalah sebanyak 20%. tinggi beb.. 15% dia akan bagi tunai, dan bakinya akan diberi …

berapa return of investment (ROI) aku tahun lepas 2011
February 14, 2012 – 3:02 am | 7 Comments

Salam,
rasanya nak share sikit kot beraper yang aku dapat untuk salah satu tekni yang aku guna OD ASB sebagai platform untuk tahun lepas(2011)..
from OD aku telah keluarkan RM55,000 and dump terus dalam ASB.. charge yang …

Emas lelong bank rakyat
January 12, 2012 – 5:39 am | 4 Comments
Emas lelong bank rakyat

salam,
selasa lepas aku telah bid satu brang kemas di bank rakyat.. aku bid rantai tangan 916.berat dalam 9g++.. aku tgk cute sgt rantai tangan tu.. niat nak hadiahkan my wife rantai tu.. itu pun kalau …

Rumah pertama ku below market value
January 10, 2012 – 5:07 am | 3 Comments

salam,
setelah 2 tahun lebih buat ODASb ni.. sekarang fasa untuk membeli rumah… aku target nak beli 2 buah rumah tahun ni.. satu landed properties, satu lagi ingat nak beli rumah tinggi ni (flat/apartment)..
so far aku …

Dividen dan bonus ASB 2011 telah diumumkan
December 20, 2011 – 1:42 am | 5 Comments

salam,
semalam PNB telah mengumumkan agihan pendapatan untuk Amanah Saham Bumuputra ASB untuk akaun berakhir 31 disember 2011..
sebelum ni dalam pos aku yang sebelum ni aku jangkakan ASB akan mendapat 7.75% dividen and 1% bonus(rujuk).. tapi …

pengumuman dividen ASB 2011 kembali menghangat..
December 5, 2011 – 1:46 am | 11 Comments

salam,
bulan 12 bulan yang dinantikan oleh semua pemengang akaun ASB.. agak2 beraper yer dividen untuk kali ini..
berdasarkan peningkatan keuntungan sime darby dan keuntungan maybank group.. aku rasa tahun ni akan ada peningkatan dari segi dividen..
aku …

Perang hartanah
July 30, 2011 – 1:24 pm | No Comment
Perang hartanah

salam,
Td aku pergi seminar thriller hartanah DSR (dr Shah Razali – guru hartanah) dekat puchong dari kul 10 sampai kul 2.. tp aku tak stay sampai abis coz ada hal sikit…. so agak menarik talk …

berapa dividen ASM (amanah saham malaysia) untuk tahun kewangan 2010
March 18, 2011 – 2:59 am | No Comment
berapa dividen ASM (amanah saham malaysia) untuk tahun kewangan 2010

salam,
Permodalan Nasional Bhd. (PNB), telah mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak 6.38 sen seunit untuk Amanah Saham Malaysia (ASM) bagi tahun kewangan berakhir pada 31 Mac 2011 dimana pata tahun sebelum itu pulangan ASM adalah sebanyak 6.30. …